כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ארוחת ערב חורפית מדליקה • תפוחי אדמה במילוי גבינה צהובה

מתחשק לכם לגוון את ארוחת הערב המשפחתית? כשאתם ניגשים להכין את המתכון הבא, מומלץ להצטייד בכמות כפולה - תפוחי האדמה החלביים האלו נחטפים מהר

ארוחת ערב חורפית מדליקה • תפוחי אדמה במילוי גבינה צהובה

 


כשבחוץ קר, וכשכבר נמאס לאכול את אותם סלט וחביתה לארוחת ערב, אין כמו תפוחי אדמה שלמים כמו במדורה, ממולאים ומבעבעים בתנור. הבית מתמלא בריחות מדהימים, והילדים מתנפלים על תפוחי האדמה. זהו מתכון נפלא וקל שמתאים לארוחת ערב חלבית בלילה חורפי.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים - גדולים.
1/2 סלסלת פטריות שמפניות קצוצות - לא חובה.
1 בצל קצוץ דק.
2-3 כפות חמאה.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לקישוט - לא חובה.
קורט פפריקה מתוקה לקישוט - לא חובה.
נייר כסף.

אופן ההכנה:

שוטפים ומנגבים את תפוחי האדמה הלא מקולפים בעזרת מזלג, מחוררים כמה חורים בתפוח האדמה ועוטפים כל אחד בנייר כסף.
מניחים את תפוחי האדמה על הרשת בתנור בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות שמפיניון קצוצות ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי - לא עד הסוף, שיישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט גבינה צהובה ומערבבים עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
סוגרים חזרה את תפוח האדמה ועוטפים עם נייר הכסף.
ממתינים מספר דקות עד שהגבינה נמסה, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ומגישים מיד.
יש להכין כמות כפולה ממספר הסועדים כי תפוחי האדמה האלו נחטפים מהר.

מומלץ להגיש עם צלחת סלט ירקות.
ניתן לוותר על הגבינה הצהובה ובמקומה להכניס כפית קוטג'

מתכונים אוכל תפוחי אדמה בתנור מתכון חלבי חורף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}