לכבוד שבת ראש חודש: עוף ממולא אורז, משמשים, חמוציות ותפוחים
אין כמו עוף שלם ממולא עם אורז, משמשים, חמוציות ותפוחי עץ לשבת מיוחדת - שבת ראש חודש שבט
- ויטי פרנקל
- כ"ט טבת התשע"ז
מצרכים:
עוף שלם או שש כרעיים.
1 וחצי כוסות אורז מבושל.
8 משמשים יבשים קצוצים.
כ-20 חמוציות ממותקות או צימוקים.
1 בצל גדול.
כורכום.
קינמון.
6 תפוחי עץ קטנים (לא ירוקים).
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז ומצננים.
מזהיבים את הבצל, כשהבצל זהוב מוסיפים את המשמש הקצוץ, חמוציות או צימוקים, וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כשתי דקות.
מוסיפים את האורז, חצי כפית כורכום, חצי כפית קינמון, רבע כפית מלח, ומערבבים דקה.
בינתיים מכינים את העוף:
מפזרים על העוף כפית כורכום, חצי כפית קינמון, שופכים מעט שמן זית על כף היד, ומעסים את התבלינים לתוך עור העוף, אם אתם משתמשים בחלקי עוף, בצעו את אותה פעולה על חלקי העוף. ממלאים במלית את חלל הבטן של העוף. דוחסים את המלית ובעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף.
מניחים את העוף בתוך התבנית.
לוקחים את תפוחי העץ, בעזרת מזלג מחוררים אותם מעט מכל צד, ומניחים אותם שלמים בצדי העוף.
אם נשארה לכם מלית, אפשר להניחה סביב העוף. י
אם אתם משתמשים בחלקי עוף, הניחו את המלית מתחת העור, אם מטעמי דיאטה אינכם משתמשים בעור, בעזרת סכין חדה חותכים חתך (כיס) בבשר העוף וממלאים במלית. מכסים את התבנית בניר אפיה, ומעליו בנייר כסף, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה וחצי.
אם אתם אוהבים את העוף רך מאוד, יש להשאיר את העוף בתנור למשך שעתיים.
מגישים את העוף השלם על מצע של עלי חסה ואת תפוחי העץ האפויים מפזרים מסביב לעוף.
אפשר לפזר מעט גרעיני רימון או חמוציות, וקיבלתם מנה יפהפייה שתמיד קוצרת מחמאות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות