עוגת שמרים מרהיבה - לא יפסיקו ליישר אותה אצלכם
יש טריק אחד נחמד שיגרום לעוגה להיראות מרהיבה ביופייה, אז תנסו ותיהנו • עוגת שמרים שוקולד טעימה ומיוחדת
- נאוה כרמון
- כ"ח טבת התשע"ז
החומרים:
500 גרם קמח.
כף שמרים.
חצי כוס סוכר.
ביצה.
כוס מיץ תפוזים.
חצי כפית מלח.
חצי כוס שמן.
לשים כ- 10 דקות לבצק גמיש ומעט דביק. מתפיחים כשעה.
הבצק לא עולה הרבה - לא להיבהל.
מחלקים ל-2. כל חלק מרדדים לעלה כמה שיותר מלבני ודק.
מכינים מילוי מספיק ל-2 ברגים:
3 כפות גדושות קקאו.
4-5 כפות סוכר.
2 כפות פודינג וניל או שוקולד.
חצי כוס שמן.
מערבבים שלא יהיו גושים.
מורחים חצי על העלה שרידדנו. ופה הקטץ׳: מגלגלים לאט ומושכים, מגלגלים ומושכים את הבצק וכך יוצא המון גלגולים והעוגה יוצאת מרהיבה בחיתוך.
מושכים את הרולדה המוכנה בעדינות ובזהירות לצדדים על מנת להאריך אותה. חותכים באמצע ושני החלקים שקיבלנו מלפפים אחד בשני כמו בבייגלה.
מהכמות שבמתכון יוצאים שני ברגים לשתי תבניות אינגליש קייק. מורחים ביצה, אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.
מכינים סירופ:
חצי כוס סוכר וחצי כוס מים. מבשלים עד שהסוכר נמס. מברישים את הברגים פעמיים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות