כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

לבריאות: כך תכינו מרק עגבניות אורגני

תתפלאו, מהירקות שנותרו במקרר וצריכים להתחסל לפני שיהיו בלתי אכילים, ניתן להכין סעודת מלכים

לבריאות: כך תכינו מרק עגבניות אורגני

 


ביום קר, מה יותר טוב ממרק מחמם, מנחם ומזין?

בכל יום רביעי, אני מסדרת את המקרר, בודקת אלו ירקות צריך לחסל, ומה לקנות שחסר.
נשארו לי הרבה עגבניות, עלי סלק, תרד ופטרוזיליה.

החלטתי להכין מרק עגבניות עם אורז.

אני מסבירה תמיד למטופלים שלי, שהחוכמה היא להשתמש תמיד בחומרי הגלם שזמינים לנו לפי העונה, ומצויים בבית. אין צורך לקנות מוצרים מיוחדים, שאינם בעונה, מכיוון שכל ירק או פרי הוא במיטבו מבחינת טעמו, ומכיל את מקסימום הוויטמינים ומינרלים שלו, כשהוא בעונה. ובכך הוא מעניק לגופנו את המיטב שהוא יכול.

 







למרק עגבניות:

לאדות בצל גדול בכפית שמן זית.
להוסיף כ- 5 גבעולי סלרי, עם העלים.
להוסיף חופן עלי תרד ועלי מנגולד, כולל החלק הבשרני{הלבן}.
לרסק עגבניות רכות, בערך 2 כוסות.
להוסיף מים ו-2 כפות רסק עגבניות.
להוסיף 1 כף פפריקה מתוקה ו 1 כף כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם ואבקת מרק אורגני.

להביא לרתיחה ולהוסיף 1-2 כוסות אורז. לבשל כשעה.

כל המוצרים שהשתמשתי בהם הם אורגניים, ואני ממליצה להשתמש גם.
בתיאבון ולבריאות.



יעל יאיר פור היא דיאטנית קלינית, בוגרת הפקולטה לחקלאות ברחובות
ובוגרת "רידמן", בעלת ותק של 25 במקצוע. 050-5729980

מרק עגבניות אורז אורגני מתכונים אוכל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}