פקק של 45 דקות בתוך החניון: עכשיו הפתרון
ב-2017 ישיק משרד התחבורה את תוכנית קווי ההזנק שבמסגרתה יוקצו תוספות שירות בסך 100 מיליון שקל להקמת קווי אוטובוס ישירים למרכזי תעסוקה
- אורן דורי, themarker
- כ"א טבת התשע"ז
- 1 תגובות
(פלאש 90)
במהלך 2017 ישיק משרד התחבורה את תוכנית קווי ההזנק שבמסגרתה יוקצו תוספות שירות בסך 100 מיליון שקל להקמת קווי אוטובוס ישירים למרכזי תעסוקה.
מדובר בבשורה משמחת לנוסעים אל מרכזי המשרדים הפקוקים שנבחרו לפרויקט, לאחר שהתוכנית התקדמה בעצלתיים בשנתיים האחרונות. "בתל אביב נוסיף קווים ישירים לרמת החייל ולמרכז עתידים, וכך גם ביקנעם, מגדל העמק, חבל מודיעין, שוהם ובעוד מקומות תעסוקה עם 5,000 עובדים ומעלה", אומר מאיר חן, שמכהן בשלוש השנים האחרונות כרגולטור של מפעילי התחבורה הציבורית בישראל. "ביקשתי מהחברות במתחמים אלה למפות את המקומות שמהם העובדים שלהם מגיעים, וכך אנחנו יודעים ליצור קווי אוטובוס מדויקים".
לדברי חן, בפגישה שקיים עם סמנכ"ל אמדוקס ברעננה אמר לו הבכיר כי "יש לאמדוקס 4,000–5,000 עובדים, שלכל אחד מהם יש מכונית. הוא סיפר לי שהם עומדים בפקקים בתוך החניון - לעלות מקומה מינוס 4 ועד ליציאה לרחוב לוקח להם 45 דקות".
רבים מהפקקים המוכרים נמתחים למעשה סביב מתחמי תעסוקה גדולים. זאת, כשהצפיפות הקשה בכניסות לאזורי המשרדים והתעשייה אינה מטופלת, והבעיה הנקודתית מתפתחת לסתימת צירים ראשיים.
נתונים שאסף משרד התחבורה אודות המצב התחבורתי במוקדי התעסוקה כבר ב–2008 הראו כי באזור התעשייה של רעננה, למשל, מועסקים יותר מ–15 אלף עובדים, שרובם המכריע מגיעים לעבודה באותן השעות, 6:00–9:00. מתוכם, 77% נוהגים ברכבם פרטי. התוצאה: נכון ל–2014, כ–8,500 מכוניות של עובדים צובאות מדי בוקר על הכניסות למתחם, ובדרך מעמיסות על הצמתים הסמוכים בכביש 4 ובהרצליה.
לא הרחק משם, באזור התעשייה בהרצליה פיתוח, המצב גרוע יותר. כבר ב–2008 הגיעו מדי בוקר לאזור המוגבל לכמה רחובות 11,400 מכוניות פרטיות של עובדים, לעומת 4,500 עובדים בלבד שעשו את הדרך בתחבורה ציבורית ובאמצעים חלופיים. מאז התפתח האזור, נוספו משרדים חדשים, והפקקים המקדמים את פניהם של העובדים בדרך לעוד יום במשרד רק החריפו.
לאזור קרית אריה בפתח תקוה נכנסו, לפי נתוני 2008 של משרד התחבורה, 15.5 אלף מכוניות מדי בוקר, מתוך 23.2 אלף עובדים שמגיעים לעבודה בשעות אלה. לפארק אפק בראש העין נוהגים בבוקר 7,000 עובדים ברכב הפרטי, שהם 68% מכלל העובדים שמגיעים לעבודה ב–6:00–9:00.
ברחבי המטרופולינים פזורים כמה מרכזי תעסוקה שמושכים גם כן קהל רב בשעות דומות, והתחבורה הציבורית אליהם אינה מספקת. לכן שיעור העובדים שמגיעים אליהם ברכבם הפרטי גבוה במיוחד, מה שיוצר עוד פקק אבסורדי.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות