מגלגלים פה סושי • מתכון ביתי שווה
מתעצלים לנסוע עד לסושיה הכשרה הקרובה לביתכם? או שאולי אין בכלל אחת כזו באזור • מה דעתכם לגלגל בעצמכם סושי? מוזמנים לנסות בבית
- נאוה כרמון
- כ"א טבת התשע"ז
- 1 תגובות
סושי הוא אחד המאכלים שאוהבים אהבת נפש או שונאים שנאת חינם... אני מאלו שמאוד אוהבים - אבל אין ברדיוס 50 ק"מ סושיה בהכשר טוב, אז מה עושים? מגלגלים לבד. היכן לומדים? אני למדתי מאיזה ילדון חמוד בסרטון הדרכה ביוטיוב.
סושי הכי פשוט:
2 כוסות אורז עגול לסושי של סוגת - להכין לפי הוראות על האריזה.
רבע כוס חומץ אורז.
כף סוכר וקורט מלח.
אחרי שהאורז מוכן שופכים תערובת של חומץ, סוכר ומלח על האורז ונותנים לזה לעמוד כ-10 דקות.
בכלל, לא מכינים סושי כשרעבים כי מילת המפתח היא סבלנות. לחכות. כבר תראו מה כתוב על האריזה.
אחרי שיש לנו את האורז חותכים ירקות שאוהבים למקלות מכינים דג (חתכתי סלמון לחתיכות דקות וצרבתי אותן על המחבת טיפ טיפה)
לוקחים מחצלת של סושי ועוטפים בניילון נצמד, שמים אצת נורי עם הצד החלק למטה מרטיבים את הידיים וטיפה את האצה ומשטחים עליה אורז בערך 3/4 מגודלה. משאירים כס״מ ריק בסוף. שמים את הירקות ואת הדג על האורז קרוב אלינו ומגלגלים תוך כדי הידוק. האצה לא מתנגדת ואף עוזרת לגלגל אז בס״ה לא היה כזה נורא ויצא אפילו טעים. ליד שמים ג'ינג'ר כבוש וואסבי ורוטב סויה שווה והנה חסכנו לנו איזה 50 ש״ח פלוס דלק חניה וביביסיטר אז תהנו.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות