כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ירידה דרסטית במספר המסתננים מסיני לישראל

בזכות הגדר בגבול ישראל מצרים: מספר המסתננים מסיני ירד מ-213 בשנת 2015 ל-11 בלבד בכל שנת 2016

גדר הגבול לאחר ההגבהה. צילום: מנהלת הגבולות במשרד הביטחון
גדר הגבול לאחר ההגבהה. צילום: מנהלת הגבולות במשרד הביטחון

עצירה כמעט מוחלטת של זרם המסתננים מאפריקה לישראל: מספר המסתננים מסיני ירד מ-213 בשנת 2015 ל-11 בלבד בכל 2016.

מנהלת הגבולות, בפיקודו של תא"ל ערן אופיר, ואגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון השלימו פרויקט להגבהת גדר הגבול עם מצרים בגזרת החולות (אזור ניצנה). פרויקט 'שעון חול', הפרויקט הלאומי להקמת גדר בגבול ישראל-מצרים שהושלם בשנת 2014.

מדובר ב-242 ק"מ של מכשול פיזי, מערכות התראה וחמ"לי איסוף שניבנו בין כרם שלום לאילת, ושהביאו לעצירה מוחלטת של זרם המסתננים מאפריקה לישראל.

בשנת 2015 עדיין הצליחו חוליות מבריחים מסיני להתגבר באופן חלקי, באזורים מסויימים, על המכשול. מספר המסתננים שחצו את הגדר ונעצרו מידית ע"י כוחות הביטחון עלה ל-213.

גדר גבול מצרים סיני


בעקבות הגידול במספר המסתננים, הוחלט בצה"ל ובמשרד הביטחון להגביה את הגדר עוד יותר, באופן שיקשה בצורה ניכרת את האפשרות לחצייתה.

הפרוייקט הוטל על מנהלת הגבולות, בפיקודו של תא"ל ערן אופיר, שאחראית על בניית ואחזקת כלל גבולות המדינה, וכן על אגף ההנדסה והבינוי (אהו"ב) במשרד הביטחון.

בחודשים האחרונים הוגבהה הגדר לאורך 17 ק"מ מ-5 מטרים ל-8 מטרים, וכן הוצבו אמצעים טכנולוגיים נוספים לגילוי נתיבי חדירה מסיני לשטח מדינת ישראל.

הפרויקט שהושלם בימים אלה, כבר הביא לעצירה של זרם המסתננים למדינת ישראל, ובשנת 2016 הצליחו 11 מסתננים בלבד לחצות את הגדר.
גבול מצרים גדר המערכת סיני מסתננים משרד הביטחון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}