פאי שזיפים עם קרם שקדים
מתכון מעולה לפאי שזיפים מתוק עם קרם שקדים • כל השלבים
- דבורה טרופ
- י"ט טבת התשע"ז
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח.
50 גרם (3 כפות) אבקת שקדים.
150 גרם חמאה או מרגרינה.
80 גרם (חצי כוס) סוכר.
חלמון.
קרם שקדים:
100 גרם אבקת שקדים.
10 גרם חמאה או מרגרינה.
100 גרם אבקת סוכר.
ביצה.
חלמון.
כף ליקר אמרטו.
שזיפים:
8 שזיפים חתוכים לחצאים או רבעים.
4 כפות סוכר.
1 כפית קינמון.
מיץ מחצי לימון.
חצי כף קורנפלור.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.
מרדדים את הבצק לגודל של תבנית של פאי(קוטר 26) ומניחים בזהירות שלא יקרע ומחוררים מעט עם מזלג.
מניחים את הקלתית במקרר לחצי שעה.
בתנור שחומו בינוני (160-180 מעלות) אופים את הקלתית כ-20 דקות לאפיה חלקית (אפשר לאפות כאפיה עיוורת).
בינתיים מכינים את המלית:
מערבבים את השזיפים עם הסוכר, קינמון, מיץ הלימון והקורנפלור, משרים למשך חצי שעה ומסננים את הנוזלים.
מערבבים את כל חומרי קרם השקדים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד. משטחים את הקרם על תחתית הבצק לאחר אפייתו החלקית.
מסדרים את פרוסות השזיפים המסוננות בצורה נאה על קרם השקדים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-13 דקות עד שקרם השקדים מזהיב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות