שלושה מתכונים עם אבוקדו - הפרי הכי בריא
איך אוכלים אבוקדו ולא רק בסנדוויץ'? שלושה מתכונים מעניינים לשימוש באבוקדו בשל ובריא - תהנו
- ויטי פרנקל
- י"ט טבת התשע"ז
השוק מוצף באבוקדו, הפרי שנחשב לפרי הבריא ביותר, שכן הוא מכיל אנזימים המסייעים לגופנו לספוג ויטמינים בצורה טובה יותר.
הבנו שהוא בריא, אבל כמה סנדוויצ'ים עם אבוקדו אנחנו יכולים לאכול ביום?
מסתבר שרוב האנשים לא יודעים שמהפרי הנימוח והבריא הזה ניתן להכין הרבה מאוד מתכונים מדהימים. הכירו את 3 המתכונים שיאפשרו לכם לאכול אבוקדו גם לא בסנדוויץ'.
לפתוח את הבוקר - שייק בריאות של אבוקדו וקיווי
אין כמו שייק פירות עם אבוקדו לפתוח את הבוקר. נסו ותיווכחו.
מצרכים:
1/2 אבוקדו גדול ובשל.
2 קיווי קלופים.
1/4 כוס מיץ לימון מעורב עם חצי כפית סוכר חום או סוכר רגיל.
1/4 כוס מיץ תפוזים.
1/2 כפיות דבש, לפי הטעם.
2-3 קוביות קרח.
הכנה:
העבירו את המרכיבים לבלנדר, קודם את הנוזלים ולאחר מכן את הפירות ואחרון את הקרח.
הפעילו את הבלנדר על מהירות נמוכה, ולאחר 30 שניות הגבירו אותה.
המשיכו לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מומלץ לשתות מיד לאחר ההכנה, כדי למצות את מירב הוויטמינים.
סלט פתיתים ואבוקדו
סלט עשיר ומפתיע עם אבוקדו, עדשים וגמבה, אשר יעניק לכם מגוון עצום של ויטמינים ומינרלים חיוניים.
מצרכים:
כוס פתיתים.
גמבה אדומה בינונית קצוצה.
כוס עדשים חומות מבושלות.
1/2 כוס גרגרי תירס משימורים.
4 בצלים ירוקים קצוצים.
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה.
מיץ מחצי לימון בתוספת כפית סוכר.
2 אבוקדו בינוניים חתוכים.
מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנה:
בשלו את הפתיתים על פי ההוראות המודפסות על האריזה, וצננו.
בזמן הבישול, ערבבו בקערה את כל המרכיבים, פרט לאבוקדו.
הוסיפו לקערה את הפתיתים וערבבו היטב. בדקו את התיבול.
חתכו את האבוקדו לקוביות קטנות, ערבבו אותו עם מיץ הלימון, והוסיפו קוביות האבוקדו לסלט הפתיתים לפני ההגשה.
ערבבו את הקוביות עם יתר המרכיבים והתכוננו למטר של קומפלימנטים.
טאבולה אבוקדו
וריאציה מוצלחת של אחד הסלטים הכי טעימים מהמטבח הערבי.
המצרכים ל-4 מנות:
1 כוס בורגול שטוף היטב, בעובי בינוני, או כוס קוסקוס מוכן.
2 מלפפונים חצויים לאורכם, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות קטנות.
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
3 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ונענע).
1/4 כוס שמן זית.
1/3-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ - לא חובה.
מלח.
פלפל שחור גרוס.
1 אבוקדו גדול חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
אופן ההכנה:
משרים בורגול במים חמים 20 דקות עד לריכוך. מסננים.
מערבבים בקערה את כל החומרים למעט האבוקדו, טועמים ומתקנים תיבול. משהים 15 דקות לחיבור הטעמים.
מוסיפים את קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות בלי למעוך אותן.
מגישים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות