קראמבל תפוחים מדהים
קראמבל פירושו להתפורר או להתמוטט וזה על שם הפירורים שמאפיינים את המאפה הזה • בגרמנית קוראים לו שטרויזל • תפוחים אפויים רכים ועסיסיים ועליהם שכבת בצק פירורים מתוק להפליא
לשכבת הפירורים:
1/4 1 כוסות קמח.
1/4 כפית אבקת אפייה.
2-3 כפות גדושות של סולת.
1/2 כוס סוכר.
1/2 כפית קינמון.
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון.
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
למלית:
8-7 תפוחים ירוקים חמוצים.
מיץ מחצי לימון.
2 כפות סוכר.
1 כפית קינמון.
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון.
3-4 כפות דבש.
בערך 20 גרם חמאה קרה, קצוצה לפיסות [לא חובה].
אופן ההכנה:
מכינים את שכבת הפירורים: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הפירורים בפולסים קצרצרים, עד שגושי החמאה הם בערך בגודל של אפונה מגודלת. מעבירים למקרר. אפשר גם להכין את הפירורים בידיים: ממוללים את גושי החמאה בין האצבעות בין הקמח, עד שנוצרים פירורים עבים. מעבירים למקרר.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים אותם לפרוסות. מניחים בקערה ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והדבש, ומערבבים.
שופכים את תכולת הקערה אל התבנית, עם כל המיץ. מפזרים את גושישי החמאה הקרה שיתנו עוד טעם לקראמבל, אבל הם לא הכרחיים. מפזרים מעל את הפירורים הקרים מהמקרר ואופים 40 דקות, עד שהפירורים משחימים והנוזלים של התפוחים מבעבעים. אם לקראת סוף האפייה הפירורים משחימים מדי, אפשר לכסות אותם בנייר אלומיניום.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות