ארבעס - המתכון שיביא אתכם לטעם של פעם
מנסים את כל הגרסאות כדי להגיע לטעם המושלם של הארבעס? נסו את המתכון הבא ולא תתחרטו
- ויטי פרנקל
- ט"ו טבת התשע"ז
- 5 תגובות
ארבעס (גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים) הוא המאכל האשכנזי הכי פופולארי אחרי גפילטע פיש וטשולנט. הוא מככב על שולחן השבת, הוא חלק מהכיבוד הקבוע ב"שלום זכר".
על אף שקל להכין אותו, רבים מתקשים להגיע למרקם הסופי הנכון. לאחר ניסיונות, כישלונות וביזיונות אין סופיים, הגעתי למתכון האורגינאלי של הארבעס הירושלמי האמיתי. אם תקפידו להכין את הארבעס לפי ההוראות, מובטח לכם טעם כמו של פעם.
השרייה
לצורך הכנת ארבעס מומלץ ביותר לקנות את גרגרי החומוס הגדולים, אלו שמוכרים בחנויות הפיצוחים.
בוררים את גרגרי החומוס, שוטפים אותם היטב, ומשרים אותם למשך 24 שעות במים עם כף מלח בישול. חשוב: לא עם סודה לשתיה - שהופכת אותם לדייסה, ולא עם אבקת אפייה שמנפחת ומרככת אותם מדי.
בישול
מרתיחים מים בסיר עמוק ומכניסים את גרגרי החומוס להרתחה.
הסיר יתמלא בקצף לבן – מסננים את החומוס, והמים.
מרתיחים שוב מים נקיים בסיר וכשרותחים מכניסים שוב את גרגרי החומוס.
מבשלים מספר דקות עד שמופיע הקצף הלבן, ושוב שוטפים את החומוס.
חוזרים על הפעולה עד שהקצף נעלם - פעולה זו תמנע את הגזים וההרגשה הלא נעימה שיוצרת אכילת ארבעס.
עכשיו הארבעס מוכנים לבישול.
מכניסים את הארבעס לסיר לחץ כשגובה המים מכסה היטב את גרגרי החומוס, ומבשלים כשעתיים.
ניתן לבשל בסיר רגיל למשך כשלוש שעות על אש בינונית.
בסיום הבישול מסננים במסננת את הארבעס, פורסים מגבת מטבח ומייבשים את הארבעס הרותחים על המגבת כשהבד פתוח.
מפזרים מלח ופלפל שחור ומנענעים את גרגרי החומוס מצד לצד, כך שכל הגרגרים יהיו מתובלים. לא כדאי לערבב את גרגרי החומוס עם כף בתוך קערה, כי הגרגרים ימעכו ויהפכו לדייסה.
מגישים את הארבעס בטמפרטורת החדר, והמחמאות בדרך אליכם!
כדאי להכין כמות גדולה של ארבעס ולהקפיא.
,
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות