י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

נעקצתם? כך תחסל המשטרה את גניבות הסלולר

משטרת ישראל תשלב ידיים יחד עם חברות הסלולר במטרה לחסל את תופעת גניבות מכשירי הסלולר - שמעיבה על המשתמשים יותר ויותר

סלולרי
סלולרי

במטרה לייעל את המאבק בגניבת טלפונים סלולאריים, משטרת ישראל ומשרד התקשורת יזמו מהלך משותף לחסום טלפונים גנובים - באופן ש'יהפוך אותם לברזל' ולא שמיש.

לאור ריבוי מקרי הגניבות של טלפונים סלולריים בקרב הציבור, החליטו משרד התקשורת ומשטרת ישראל לנקוט בצעדי מניעה משותפים לצורך התמודדות אפקטיבית עם עבירות אלו.

במשטרת ישראל מקדמים מגוון צעדים ל"מניעה מצבית" – מחד, לסייע לאזרחים נורמטיביים להימנע מלעבור על החוק ומאידך, להקשות על עבריינים לבצע עבירות. בהמשך לכך, ביקשו במשטרת ישראל להקשות על הגנבים ולהפוך את הטלפון לבלתי שמיש ובכך למנוע את הרווח הכספי הצפוי מגניבתו.

במסגרת שיתוף הפעולה, משרד התקשורת קבע ברישיונות החברות הסלולריות הוראות שיאפשרו לחסום ולהוציא משימוש את המכשירים הגנובים. בנוסף, תתאפשר למשטרת ישראל היכולת לאתר טלפונים סלולריים שנגנבו, זאת במסגרת תפיסת העולם המשטרתית לפיה יש לפעול לצמצם את המוטיבציה של העבריינים לביצוע עבירה (כאמור, ׳מניעה מצבית׳).

כיצד זה יעבוד? במידה והטלפון הסלולארי שלכם נגנב, כל שעליכם לעשות זה לעדכן את חברת הסלולר שלכם על גניבת המכשיר ע״מ שתפעל לחסום הן את מספר הטלפון והן את המכשיר עצמו. החסימה תביא לכך שלא יתאפשר שום שימוש במכשיר שנחסם גם אם יוכנס אליו כרטיס חכם (SIM) פעיל אחר של כל חברה סלולרית. בפועל, עם ביצוע החסימה לא ניתן יהיה לעשות במכשיר כל שימוש שהוא.

ההודעה לחברת הסלולאר וחסימת המכשיר איננה מייתרת את הצורך לאתר ולתפוס את הגנב ועל כן, במקביל לחסימת המכשיר, יש לדווח ולהגיש תלונה במשטרת ישראל על כל גניבה של טלפון סלולרי, במועד הקרוב ביותר ככל שניתן לאירוע הגניבה.

במסגרת ריכוז המאמץ להשבת הגניבה לבעליה, הוחזרו בשנת 2016 למעלה מ-2,000 טלפונים סלולאריים ומחשבים ניידים על ידי המשטרה.
סלולרי גניבת נייד מכשיר גנוב

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}