קרטיב - לא רק בקיץ
מתכון קליל לקרטיב חלבי ביתי בטעם ייחודי של ממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה" ובשילוב קוואקר וציפוי שוקולד ותוספות שונות • מומלץ להשתמש בתבניות קטנות מסיליקון
- ידיעה אינפורמטיבית
- י' טבת התשע"ז
לקרטיבים:
1/2 כוס קוואקר.
1/2 כוס חלב.
1/2 כפית מלח.
1 מיכל שמנת מתוקה.
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל.
1 כוס חלב.
1/2 מיכל ממרח "טחינה עם שוקולד" אחוה (200 גרם).
תבנית סיליקון ייעודית לקרטיבים.
מקלות ארטיק.
לציפוי ותוספות:
100 גרם שוקולד מריר.
1 כף שמן.
1/2 כוס סוכריות שוקולד.
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים או פקאן מסוכר קצוץ.
1/2 כוס שערות חלווה אחווה.
אופן ההכנה:
1. מרתיחים 1 כוס חלב עם מעט מים ומלח. מוסיפים את הקוואקר ומבשלים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
2. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה,1 כוס חלב, אינסטנט פודינג, 1/2 מיכל ממרח טחינה שוקולד ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
3. מוסיפים את הקוואקר המסונן לקרם ומערבבים היטב.
4. שופכים את הקרם לתוך תבנית הקרטיבים ונועצים בכל אחד מקל. מכניסים להקפאה לכ- 3 שעות לפחות.
5. מוציאים את הארטיקים מההקפאה ומחלצים מהתבנית.
6. הכנת הציפוי: ממיסים שוקולד מריר בקלחת קטנה ומערבבים עם כף שמן. טובלים מיד בשוקולד או מזלפים על גבי הקרטיב ובצורות הרצויות.
7. מקשטים בסוכריות, פיסטוקים קצוצים, שערות חלווה וכד' ומחזירים למקפיא בצורה מאונכת לכ- 15 דק' או עד להגשה.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות