עוגת מוס שוקולד חום-לבן על בסיס בראוניז
פינוק יוקרתי לכבוד שבת המלכה • נאוה כרמון עם מתכון מפורט להכנת עוגת המוס המיוחדת • שווה לאירוח או לפנק מארחים
- נאוה כרמון
- ח' טבת התשע"ז
ההכנה לא מסובכת, היא פשוט מורכבת משלבים. אבל למען השבת משקיעים - לא?
נסו ותיהנו.
מצרכים לבסיס
100 גרם מחמאה.
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
קורט מלח.
1/4 כוס (50 גרם) סוכר.
2 ביצים.
1/2 כוס (70 גרם) קמח.
למוס שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר.
1 צנצנת קצפת צמחית.
למוס שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן צמקאו.
1 צנצנת של קצפת צמחית.
רינג מכוון למס 20.
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר.
50 גרם קצפת צמחית.
ההכנה:
* מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל – 160 מעלות.
* מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
* מוסיפים לקערה מלח וסוכר ומערבבים.
* מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת, טורפים היטב לאחר כל ביצה.
* מנפים לקערה את הקמח ובעזרת מרית מקפלים אותו לתערובת רק עד להטמעה.
* מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ – 25 דקות ועד שהבסיס יציב.
* מוציאים ומצננים לחלוטין.
* מכינים מוס שוקולד מריר:
* ממיסים שוקולד מריר עם 100 גרם קצפת צמחית. מקררים מעט.
* מקציפים את השאר.
* מרפדים את הרינג בשקף.
* מכניסים את השוקולד המומס לתוך הקצפת ושופכים על הבסיס.
* מקפיאים ל-10 דקות.
* מכינים שכבה של מוס שוקולד לבן.
* ממיסים 100 גרם שוקולד לבן בחצי צנצנת קצפת צמחית.
* מקציפים את החצי השני ומאחדים תערובות.
* שופכים על שכבת מוס שוקולד מריר.
* מקפיאים לשעה.
* מכינים קישוטים: 100 גרם שוקולד מריר, ממיסים במיקרו ומוסיפים 50 גרם קצפת צמחית. מערבבים לקבלת קרם יציב ומזלפים מסביב פרחים קטנים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות