כ' תשרי התשפ"ה
22.10.2024

החסידים שחולצו מקבר יהושע בן נון - שוחררו

שוחררו חסידי ברסלב שנכנסו לכפר כיפל חארת' על מנת להתפלל בקברו של יהושע בן נון

כוחות צה"ל סמוך לקברו של יהשוע בן נון. צילום: דובר צה"ל
כוחות צה"ל סמוך לקברו של יהשוע בן נון. צילום: דובר צה"ל

עשרה חסידי ברסלב שנכנסו הלילה לכפר כיפל חארת' בשומרון ללא אישור, נעצרו לאחר שחולצו מהכפר תחת מטר אבנים מסיבי ושוחררו.

הלילה (ה') סמוך לשעה 2:00, התקבלה שיחה במשטרה, ממספר חסידי ברסלב שנכנסו לכפר כיפל חארת' על מנת להתפלל בקברו של יהושע בן נון וכלב בן יפונה. בשלב מסוים, החלו תושבי המקום ליידות לעברם אבנים באופן מסיבי והחסידים חששו לחייהם. כוח צבאי שנכנס לכפר חילץ את המתפללים שהועברו לחקירה במשטרה.

העשרה, נעצרו ונחקרו בחשד להפרת צו אלוף, התנהגות העלולה לסכן את שלום הציבור והפרעה לעובד ציבור. תשעה עצורים בהם קטין, שוחררו בבית משפט השלום בפתח תקווה בערבות עצמית של 2,000 ש"ח.

לגבי אחד המתפללים, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים, זאת מאחר ולפני כארבעה חודשים נעצר גם כן בנסיבות דומות במהלך תפילה בקבר יהושע בן נון. לדברי פרקליטו עו"ד חי הבר מטעם ארגון חוננו, תנאי ההגבלה שהטיל עליו בזמנו בית המשפט הסתיימו לפני כחדשיים. בית המשפט לא קיבל את הבקשה ואף הוא שוחרר בתנאים מגבילים.

במהלך הדיון סיפר נציג המשטרה כי המון ערבי יידה אבנים לעבר המתפללים ולעבר כוחות צה"ל שהוזעקו למקום, אולם הודה כי איש מהם לא נעצר. הנציג המשטרה אף ציין כי פורעים אף גרמו לנזקים לרכביהם של המתפללים.

עו"ד הבר ביקש מנציג המשטרה לאשר כי לא קיים איסור חוקי להיכנס לקבר יהושע בן נון, אולם זה התחמק. השופט מורנו עצר את הדיון והורה לנציג המשטרה לברר את הסוגיה ולהחזיר תשובה לשאלת בית המשפט. לאחר הפסקה חזר נציג המשטרה והודה כי אכן לא קיימת מניעה חוקית להיכנס לכפר, אולם חזר על טענתו שהדבר מהווה מטרד לציבור והפרת שלום הציבור. לשאלתו של עו"ד הבר איזה מטרד לציבור קיים כאן ולאיזה ציבור המשטרה מתכוונת, ענה חוקר המשטרה כי: "הנה אני כאן ואתה כאן".

בסופו של הדיון קבע השופט מורנו כי לא מצא כל חשד סביר לביצוע עבירה, ועל כן אין מקום להטלת תנאים מגבילים על המתפללים. השופט אף דחה את בקשת המשטרה לעיכוב ביצוע ההחלטה.

"עיקרון יסוד בדיני העונשין הינו עקרון החוקיות", כתב השופט, "בהתאם לעקרון זה אין עבירה ואין עונש עליה אלא אם כן נקבעו בחוק... שכן כל מה שלא נאסר בחוק הרי שהינו מותר".

"הפכתי והפכתי בהפניה להוראות החיקוק להן מפנה המבקשת (המשטרה) וסבור אני כי הצדק בעניין זה נמצא בטענות הסניגור", הוסיף השופט וסקר אחת לאחת את העבירות להן טענה המשטרה וקבע כי הן אינן מתקיימות במקרה המדובר, והדגיש כי גם המשטרה מסכימה שאין איסור להיכנס לכפר.

עו"ד חי הבר מארגון חוננו בירך על החלטת בית המשפט ובארגון חוננו הודיעו כי ישקלו לתבוע את המשטרה בגין מעצר שווא: "אם מחר יתקפו יהודים ביפו, גם אז המשטרה תעצור אותם ותאמר שמסוכן להיכנס למקום?", אומר עו"ד הבר. "כל עוד אין איסור חוקי להיכנס לאזור מסויים, על המשטרה ועל הצבא לאבטח את האזרחים המגיעים להתפלל. בשביל זה קיימים כוחות הביטחון, לעצור טרוריסטים ועבריינים, ולא אזרחים שלא עברו על שום חוק ובסך הכל ביקשו לממש את זכותם להתפלל", אמר.

במשטרת ישראל שבים ומדגישים כי כניסה לשטח צבאי סגור הינה הפרה של צו אלוף והעלולה לסכן את שלומם ואת שלום כוחותינו. אחת למספר שבועות מאפשרת חטיבת אפרים כניסה מסודרת ומאובטחת לקבר, כל כניסה לכפר שאינה בתאום מהווה סכנה ועבירה על החוק.

הרכבים שניזוקו מהאבנים. צילום: שמעון בן - ברסלב live










כיפל חארת יהושע בן נון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}