כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

שלושה חטיפים שקל ובריא להכין בבית • שווה

תארו לכם שבמקום החטיפים האיומים, מלאי המונוסודיום וצבעי המאכל, היינו מכינים להם חטיפים בבית • עדיין לא סמל הבריאות, אבל בכל זאת, לפחות אנחנו יודעים מה יש בהם

נאצ'וס
נאצ'וס



להלן כמה חטיפים אהובים ביתיים לסוף שבוע:

ביסלי!

ביסלי הוא אחד החטיפים הפופולריים ביותר בישראל, ומזוהה בכל העולם כחטיף ישראלי טיפוסי. החיקויים בחנות שלו גרועים. אבל זה חיקוי מוצלח מאין כמותו:

מצרכים:
500 גר' פסטה מסוג פוזילי (צורת בורג)
4 כפות שמן קנולה
כפית תערובת תיבול לגריל, לשווארמה או לברביקיו
2 כפיות מלח דק
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות סוכר
2 כפיות רוטב סויה

אופן ההכנה:

חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.

בשלו את הפסטה בסיר מים למשך חצי מהזמן הדרוש. סננו והניחו בצד למשך 15 דקות.
ערבבו את כל התבלינים, פרט לרוטב הסויה, בקערה קטנה.
הוסיפו לתערובת התבלינים את הסויה והשמן וערבבו היטב.
את הפסטה המבושלת ערבבו בקערת התבלינים עד שתהיה מצופה מכל הכיוונים, ואפו על נייר אפייה במשך 20 דקות בערך. יש להפוך את הפסטה מדי פעם.
מצננים את הפסטה ושומרים בצנצנת אטומה במשך 7-8 ימים.

נאצ'וס

חטיפי הנאצ'וס, המוכרים בארץ בשם המותג "דוריטוס", הם מושלמים לאירוח, בתוספת מטבל סלסה או גוואקאמולי. ניתן להשתמש בטורטיות קנויות כדי להכין את החטיף, אך אנו תמיד ממליצים על הכנה ביתית.

מצרכים:
2 כוסות קמח תירס
2 כוסות מים חמים
½ כפית מלח
1 כפית מלח גס
2 כפות שמן חמניות

אופן הכנת הטורטייה:

ערבבו את הקמח ואת מלח השולחן. הוסיפו את המים, ערבבו היטב ולושו עד ליצירת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מים, אם הוא רטוב מדי, הוסיפו קמח תירס.
כסו את הקערה עם הבצק במגבת מטבח והמתינו כשעתיים עד שיתפח במלואו.
חלקו את הבצק ל-16 כדורים קטנים.
הניחו כל כדור בין שתי חתיכות נייר אפייה ומעכו בעזרת קערה ומערוך עד לקבלת עיגול שטוח ודק בקוטר 15 ס"מ בערך.
חממו מחבת יבש וטגנו בו את הטורטיות זו אחר זו, כדקה מכל צד. המתינו שהטורטיות יתקררו מעט.

אופן הכנת הנאצ'וס:

חתכו את הטורטיות לרבעים או לשמיניות.
סדרו את חתיכות הטורטייה בתבנית עם נייר אפייה, בשכבה אחת. זרו את המלח הגס מעל לחתיכות הטורטייה.
חתכו את הטורטיות שוב לרבעים או שמיניות וסדרו אותן בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת.
אפו במשך 8-10 דקות, או עד להזהבה וקבלת מרקם פריך.

מרשמלו

לסיום, צריך גם משהו מתוק כדי להפוך את היום לטוב יותר.

מצרכים:

3-4 כפות ג'לטין פשוט
2 חלבוני ביצה
2 כוסות סוכר
כוס אבקת סוכר
כוס מים קרים
½ כוס סירופ תירס קל
¼ כפית מלח
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

מלאו קערה בחצי כוס מים קרים והוסיפו להם את הג'לטין. הניחו לתערובת לנוח מעט.
בסיר קטן, בשלו את הסוכר, סירופ התירס, חצי כוס מים והמלח על אש נמוכה.
הגבירו את האש לבינונית והביאו את התערובת לרתיחה, מבלי לערבב אותה. בשלו במשך כ-12 דקות.
מזגו את תערובת הסוכר מהסיר אל קערת הג'לטין. ערבבו עד להמסה של הג'לטין.
טרפו את התערובת במערבל מזון עד לקבלת תערובת לבנה, סמיכה וגדולה פי 3 בערך.
בקערה נפרדת, טרפו את חלבוני הביצים עד ליצירת גבעות יציבות. קפלו את החלבונים הטרופים ואת תמצית הווניל לתוך תערובת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

שמנו את הדפנות והתחתית של תבנית מלבנית ופזרו עליהם מעט אבקת סוכר. העבירו את התערובת לתבנית האפייה, נפו רבע כוס אבקת סוכר מעל והמתינו כ-3 שעות עד שהמרשמלו יתקרר.
השתמשו בסכין כדי להפריד את התערובת מהתבנית, וחתכו את המרשמלו לחתיכות קטנות.
נאצ'וס ביסלי מרשמלו חטיפים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}