כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

המורים קיימו אסיפה כשהתלמיד טבע

כתב אישום נגד רכז טיולים ומציל שהתרשלו בעת שתלמידים שחו בחמי טבריה • תלמיד טבע למוות

צילום: דוברות המשטרה
צילום: דוברות המשטרה

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד צחי אברהם, ששימש כרכז הטיולים בתיכון "אורט גבעת רם" ירושלים, ונגד גיא ריבק, ששימש מציל במרחצאות חמי טבריה, בגין גרימת מותו ברשלנות של התלמיד נתנאל איראני ז"ל, שטבע בעת טיול שנתי.

כתב האישום הוגש לאחר שפרקליט המדינה קיבל חלקית את הערר שהגישו בני משפחתו של נתנאל איראני המנוח, ביחס להחלטה לסגור את התיק נגד כלל החשודים, ובכך אימץ את המלצת מחלקת העררים בפרקליטות המדינה. בטרם קבלת ההחלטה בערר נשמעו טענותיהם של החשודים וכן טענות שהעביר ארגון המורים, אך לא נמצא שיש בהן כדי למנוע את הגשת כתב האישום.

בכתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד מייסא זועבי מפרקליטות מחוז צפון, נאמר כי בשנת 2009 יצאו תלמידי כיתות י' בבית הספר אורט גבעת רם, שמנו כ-300 תלמידים, לטיול שנתי לאזור הצפון – רמת הגולן, שכלל לינה בבית ספר שדה והגעה ביום השני לטיול לחמי טבריה, ארוחת ערב ושחיה במרחצאות.

מנהל בית הספר, מרדכי אלקסלסי, אישר את הטיול לחמי טבריה והטיל על הנאשם צחי אברהם, אשר שימש כרכז שכבת כיתות י' ורכז טיולים, ומכוח תפקיד זה היה אחראי על הטיולים בבית הספר, את אחריות התכנון והביצוע של הטיול - הן מבחינת ארגון הטיול והן מבחינת קיום הוראות הבטיחות.

לפי כתב האישום, כשהגיעו התלמידים לחמי טבריה ולאחר שאכלו שם ארוחת ערב, התיר אברהם לתלמידים להיכנס לבריכות השונות בחמי טבריה, ובכלל זאת, גם לנתנאל איראני המנוח, אשר נכנס לבריכת הגופרית יחד עם עוד ארבעה תלמידים. זאת, מבלי שאברהם נקט אמצעי זהירות שהיה מחויב לנקוט בטרם התרת כניסת תלמידים לבריכות.

ממש באותה עת, קיים הנאשם אברהם אסיפת מורים, במקום להציב כמתחייב את המורים כמשגיחים בבריכות, בנוסף למציל שהיה במקום, ובכך מנע הנאשם פיקוח מספק ויעיל על הנעשה בבריכות. זמן קצר לאחר מכן, נתנאל איראני המנוח טבע למוות בבריכה.

בכתב האישום נטען עוד, כי המציל שהיה בבריכה, גיא ריבק, לא שם ליבו כנדרש ממציל סביר למתרחש בבריכה, ולא הבחין בטביעת המנוח במשך דקות ארוכות, למרות שבבריכה היו מתרחצים בודדים בלבד. רק כעבור דקות ארוכות הוא הבחין שהמנוח שוכב עם פניו למטה בתחתית הבריכה. גם אז לא פעל מיד לחילוצו, ובמקום זאת קרא לתלמיד קטין מבית הספר, אשר שחה אף הוא בבריכה אותה עת, וביקש ממנו לצלול אל תחתית הבריכה ולבדוק אם המנוח שוחה. הקטין צלל אל תחתית הבריכה, נגע במנוח וראה כי אינו זז והחל בהוצאתו מהמים. רק בשלב זה הצטרף המציל למאמצי ההצלה, משה את המנוח מן המים וביקש לקרוא לעזרה.

לפי כתב האישום, רשלנותו של אברהם התבטאה בכך, שבהיותו רכז טיולים ואחראי על הטיול, לא ביצע שורה של הנחיות שחוזר מנכ"ל משרד החינוך מחייב לבצע בטרם התרת כניסת תלמידים לבריכה. כך למשל, הוא התיר את כניסת התלמידים למים מבלי שבדק את יכולתם לשחות ומבלי שקיבל מהוריהם הצהרה שהם יודעים לשחות; לא דאג לנוכחות מורה מלווה בעת השהייה במים; לא העביר תדריך בטיחות ובמיוחד לא הסביר על זמן שהייה מקסימלי בבריכת הגופרית החמה, ועוד.

"במעשים ובמחדלים המתוארים, הנאשם 1, בהיותו אחראי מטעם בית הספר על הטיול ועל בטיחות התלמידים (ובכלל זה המנוח), נטל במעשיו ובמחדליו המתוארים בכתב האישום סיכון לאפשרות גרימת מותו של המנוח, כשאדם מן היישוב יכול היה, בנסיבות העניין, להיות מודע לאותה תוצאה. בכך גרם הנאשם 1 ברשלנותו למותו של המנוח", נאמר בכתב האישום.

רשלנותו של המציל ריבק, לפי כתב האישום, התבטאה בכך שלא קיים פיקוח מספק ויעיל על התלמידים שהיו בתוך המים בבריכות; לא שם לב למתרחש בבריכה, באופן שאיפשר את טביעתו של המנוח; לא מיהר להושיט עזרה בעת שראה את המנוח בתחתית הבריכה ולא משה אותו מיידית מתחתית הבריכה, ועוד.

"במעשים ובמחדלים המתוארים לעיל, התרשל נאשם 2 במילוי חובתו כמציל סביר, וגרם ברשלנותו למות המנוח, ביחד ולחוד עם הנאשם 1", נאמר בכתב האישום.
חמי טבריה טביעה בריכות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}