י"ח חשון התשפ"ה
19.11.2024

גלידת וניל, או עוגת גבינה? שבת תענוג - בבקשה

כמדי שבוע - מהמטבח של אמהות מבשלות כשר: גלידת וניל ופקאן, עם המלצות לטעמים נוספים, עוגת גבינה משובחת וקלה להכנה ויש גם מעדן נוסף שאין לו שם - אבל הסבר מעניין דווקא כן • שבת שלום

גלידת וניל, או עוגת גבינה? שבת תענוג - בבקשה

אוסף מעדנים לקראת שבת - מאמינה שתיהנו.

גלידת וניל/ אילנה אפינגר
ניתן להוסיף לגלידה מה שרוצים: תותים, עוגיות, פקאן, קוקוס וכו'.

החומרים:

3 ביצים.
1/2 כוס סוכר.
1 ריץ'.

ההכנה:

מקציפה ביצים עם סוכר לקצף נוקשה ובהיר.
בקערה נפרדת מקציפה קצפת ריץ'.
מוסיפה מעט תמצית וניל ומאחדת בין הקצפות.
לטחון 200 גר' פקאן סיני, לקפל לתוך הבלילה בעדינות.
להקפיא לפחות לילה שלם.


עוגת גבינה עשירה / מלכי טוב
טוחנים 250 גרם ביסקוויטים עם 125 גרם חמאה ו-2 כפות סוכר.

מהדקים טוב לתחתית של תבנית גודל 24 וגם לדפנות. מכניסים להקפאה למשך לפחות 10 דקות.

בינתיים בקערה מערבבים את המצרכים הבאים:
גבינת נפוליאון שמנת 16%.
2 שמנת חמוצה .
2 ביצים ו-1 חלמון.
2 שקיות סוכר וניל.
2 כפות קורנפלור.
3 כפות אינסטנט פודינג וניל.

מוציאים מהמקפיא את התבנית עם הביסקוויטים הטחונים.
שופכים את הבלילה.
לוקחים ריבה כל טעם שרוצים - אני לקחתי ערבוב של כמה טעמים.
מניחים עם כפית כמה עיגולים מסביב, ועם קיסם מושכים את הריבה לכמה כיוונים.
נשמע מסובך אבל זה פשוט מאד.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 120 מעלות ל-30 דקות בדיוק.
נותנים להתקרר לפחות שעתיים.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור מפוררים עם היד את פירורי הביסקוויטים.


ההמצאה של מאיה מורי
כשהעלתה את התמונה לקבוצה, קיבלה שאלות במה מדובר ומה המתכון. רבות חייכו כשכתבה להן כך:

זה לא ממש מתכון אלא יותר משהו שהמצאתי, ואנסה לשחזר: למטה יש פצפוצי אורז עם שוקולד מומס וריץ'.

הקצפת זה ריץ', סוכר וקפה נמס, והכדורים זה ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר עם קצת שמן, ריץ' וסוכר.

בין הריץ' פיזרתי את הכדורים והקפאתי.

לכו תנסו גם, מי יודע מה ייצא לכן. ספרו לנו.


קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מבשלות כשר גלידת וניל ופקאן עוגת גבינה מתכונים אוכל לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}