כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

אתי דהן מציגה: כל הדרך אל הפריקסה

המתכון המצולם של אתי עושה הרבה חשק ליטול ידיים ולקחת ליד פריקסה עסיסית ורכה • לא מסובך מדי להכנה ושווה ארוחה משפחתית מיוחדת • נסו ותהנו

אתי דהן מציגה: כל הדרך אל הפריקסה

 

פריקסה - לחמניה טוניסאית, עסיסית וטעימה.

המצרכים:

כף מלח.
קילו קמח.
2 כפות סוכר.
2 כפות שמרים.
חצי כוס שמן.
מים לפי הצורך.

ההכנה:

ללוש לבצק רך ונעים, להתפיח עד שמכפיל את עצמו.
ללוש פעם שניה.

לגזור נייר אפיה למלבנים.

מעצבת לחמניות ארוכות מעט ומניחה על נייר אפיה גזור - מתפיחה שוב.

בזמן שתופח, מחממת ליטר שמן בסיר רחב עם חתיכת גזר (שהשמן לא יישרף). כשהשמן חם, מניחה את תפריקסה עם הנייר בשמן למשך כדקה, ואז מוציאה את הנייר (הוא נשלף בקלות) מטגנת משני הצדדים (פס לבן בצדדים מראה שיצא טוב).

מרתיחה תפוח אדמה וביצים עד לריכוך, וממלאת את הפריקסה:
בסלט ירקות, תפוח אדמה, ביצה, טונה, עריסה (אפשר לקנות מוכן) אני שמה גם טחינה מעל.

בהצלחה

 











פריקסה מתכון אוכל אתי דהן ארוחה משפחתית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}