עוגיות פולי קפה של מיכל שווץ
המתכון התפרסם בקבוצת אמהות מבשלות כשר וצולם מחדש ספיישל ל'בחדרי חרדים' • מי מתנגדת לשתות את הקפה שלה עם כאלו עוגיות? • מתכון
חובבי הקפה הרימו יד, המתכון הבא במיוחד בשבילכם.
עוגיות בעלות טעם קפה ממכר, מרקם קצת פריך-וקצת נימוח, וצורה של פולי קפה חמודים.
הכינו מראש את מאגרי אורך הרוח שלכם - עיצוב העוגיות דורש סבלנות. למי שיש סבלנות רק במידה חלקית, יכול גם להכין חצי כמות.
עוגיות פולי קפה
החומרים:
1 כף קפה נמס איכותי.
90 גר' חמאה רכה.
85 גר' אבקת סוכר.
1 חלמון.
20 גר' קקאו משובח.
160 גר' קמח.
אופן ההכנה:
ממיסים את הקפה בטיפונת מים חמים, מניחים בצד להצטנן.
בקערת מערבל חשמלי עם וו הגיטרה, מעבדים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים את החלמון ואת הקפה מומס ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את הקקאו ואת הקמח ומערבבים לבצק אחיד.
חותכים מהבצק חתיכות קטנטנות של 1.5 ס"מ, משקל של 3 גר'. (כן! ממש קטנות, אחרת לא יהיה את אפקט פולי הקפה החמודים. וקחו בחשבון שהן גם תופחות למדי באפייה).
מגלגלים לכדורונים קטנטנים, ומעצבים לצורה אובלית.
בקיץ החם אם הבצק רך מאוד לעבודה, אפשר להכניס אותו לקירור קל להתייצבות.
מניחים קיסם עץ לאורכה של כל עוגייה, ולוחצים קלות להטבעת פס לאורך העוגייה שמקנה לה מראה של פולי קפה.
מעבירים להקפאה למשך שעה.
אופים את העוגיות בחום 170 מעלות למשך 15 דקות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות