ה' חשון התשפ"ה
06.11.2024

הצעת חוק "יום ראשון חופשי" תעלה הבוקר להצבעה בוועדת שרים

חברי ועדת השרים לחקיקה יצביעו הבוקר על הצעת החוק של אלי כהן מכולנו, המבקשת להאריך את סוף השבוע אף ליום ראשון - לפחות פעם אחת בחודש • מתגבר הפולמוס הציבורי סביב החוק - האם הוא ישרת את המשק, או יחבל בו?

יאושר על ידי חברי הממשלה? צילום: אמיל שלמן, פלאש90
יאושר על ידי חברי הממשלה? צילום: אמיל שלמן, פלאש90

סוף שבוע ארוך לקראת חקיקה? ועדת שרים לענייני חקיקה צפויה לדון היום (א') בהצעת החוק של ח"כ אלי כהן מכולנו, שקובעת כי פעם אחת בחודש יוארך סוף השבוע גם ליום ראשון, במידה ויהיו שינויים - החוק ידחה בשבוע.

בסביבתו של ח"כ אלי כהן אמרו ל'ישראל היום' כי "עדיין לא ברור האם ההצעה תעלה היום לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה או אולי בשבוע הבא, אך המגמה היא לקדם אותה ביתר שאת, בייחוד לאחר שרה"מ בנימין נתניהו נתן את ברכתו הפומבית למהלך".

בתוך כך גוברת ההתנגדות לחוק. ארגוני המעסיקים הודיעו כי מתנגדים להצעת החוק, ופרסמו ביום חמישי האחרון הודעה משותפת בה פנו לוועדת השרים לחקיקה בבקשה לדחות את היוזמות לקיצור שבוע העבודה בישראל.

מי שהתייצב לתמוך בהצעת החוק הוא יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שפנה לשר האוצר משה כחלון, למנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, וליו"ר נשיאות הארגונים העסקיים שרגא ברוש, וביקש להיכנס בהקדם לדיונים אינטנסיביים בנושא קיצור שבוע העבודה בישראל.

ניסנקורן כתב בפנייתו - "אני סבור, והדברים הועלו על ידי בעבר, כי הגיעה העת לקצר את שבוע העבודה בישראל לשבוע בן 40 שעות עבודה וכן לקבוע שישה סופי שבוע ארוכים, לטובת המשק ולטובת כלל ציבור העובדים".

יצוין כי מספר שעות העבודה השבועיות הקבועות בישראל עומד כיום על 43 שעות, מספר גבוה מזה הנהוג ברוב המדינות המפותחות. מלבד הפגיעה שיש בשבוע עבודה ארוך ברווחת העובדים וביכולתם לאזן בין העבודה לבין המשפחה והחיים פרטיים, יש לכך גם השפעה שלילית על פריון העבודה בישראל, שנחשב לאחד מן הנמוכים במדינות ה-OECD.
סוף שבוע ארוך יום ראשון חופשי ועדת שרים לחקיקה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}