כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

עוגת ל"ג בעומר של נאווה כרמון

גם אתן רוצות להכין עוגה חגיגית בצורת מדורה? נאווה כרמון מקבוצת 'אמהות מבשלות כשר' מביאה מתכון ואופן הכנה של עוגת מדורה שכל אחת יכולה להכין • ל"ג שמח

עוגת ל"ג בעומר של נאווה כרמון

 

עוגת לג בעומר.

בסיס - עוגת זברה:
4 ביצים.
כוס סוכר.
כוס שמן.
כוס מיץ תפוזים.
כף אבקת אפיה.
2 כוסות קמח.
שקית סוכר וניל.
3 כפות קקאו.

אופן ההכנה:
מערבבים הכל ידנית, מחלקים את התערובת לשני חלקים. בחלק אחד מוסיפים קקאו. משמנים תבנית 24, כל פעם שמים כף תערובת למרכז התבנית פעם לבן ופעם חום. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים עד שהקיסם יוצא יבש.

מצפים בגנש שוקולד:
כוס קצפת צמחית - מביאים לרתיחה וממיסים בה 100 גרם שוקולד מריר.

למדורה:
150 גרם שוקולד צ'יפס לבן, מחלקים ל-3 שקיות זילוף ומחממים כל אחת בכוס מים חמים עד שאפשר לעבוד עם זה. בשקית אחת מוסיפים צבע מאכל אדום, בשניה צהוב, שלישית משאירים לבן. מערבבים שוקולד מומס עם הצבע עד שיהיה אחיד. על נייר אפיה מציירים מדורה ומזלפים עליה קודם אדום אחר כך צהוב ובפנים לבן. מטשטשים קצוות עם קיסם ומקפיאים את היצירה לחצי שעה. כשהגנש מתקרר מוציאים את המדורה מהמקפיא, מקלפים מנייר אפיה ושמים מעל העוגה. למטה גליליות לקרשים. לפזר למעלה סוכריות צבעוניות כניצים.

בהצלחה!

 





עוגת לג בעומר אמהות מבשלות כשר מדורה עוגת זברה עוגה חגיגית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}