כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ההילולא הגדולה בעולם • אייכלר אופטימי: "הלוואי שלא נתבדה"

ההיערכות למירון הגיעה לועדה לפניות הציבור, ונראה כי השנה סוף סוף אפשר להיות רגועים לקראת ל"ג בעומר המשמש ובא

ישיבת הוועדה אמש. צילום: באדיבות המצלם
ישיבת הוועדה אמש. צילום: באדיבות המצלם

ההכנות לעלייה לציון הרשב"י במירון ההילולא הגדולה בעולם בפרק זמן כל כך קצר, וההיערכות למנוע מחדלים הביאו אתמול (ד') את הוועדה לפניות ציבור בראשות ח"כ ישראל אייכלר, לעלות את בעיות חוסר שיתוף פעולה ומחסור בתקציבים להילולא, תאורה בכבישים, מחסור במקומות חנייה, הצבת ספסלים ועוד לדיון, ונראה כי הפתרונות השנה נמצאו מוקדם מהרגיל.

בוועדה הופיעו לדיון הופיעו מנכ"ל משרד הדתות עודד פלוס, מנהל המרכז הארצי למקומות קדושים יוסי שוינגר, קציני המשטרה המארגנים את האירוע במירון, ובכירי משרד התחבורה.

יו"ר הוועדה ח"כ אייכלר אמר בפתח הישיבה: "זו ישיבה אופטימית, כי להבדיל משנים קודמות בהן כולם התלוננו וזרקו את האחריות על כתפי הזולת. הפעם קבלנו תשובות בכתב ודוחות ביצוע בשטח. בדיון הקודם הועלו חששות. הפעם יש תחושה של רעננות וקבלת אחריות ושיתוף פעולה, להיערכות יותר מאורגנת, והלוואי שלא נתבדה".

עמיתו יו"ר הסיעה ואיש מירון בכל השנה ח"כ מנחם אליעזר מוזס: אמר "מכיוון שמחירי התחבורה הציבורית ירדו פלאים, יש להעריך כי ציבור גדול מאוד יסעו עם התחבורה הציבורית המאורגנת ולא בחברות הפרטיות. מה אנחנו עושים שיהיו מספיק אוטובוסים? כמו כן אנחנו צריכים מורי דרך להדרכת הנוסעים בכל השפות, גם נשים וגם גברים שמדברים יידיש".

עודד פלוס, מנכ"ל משרד הדתות אמר כי בשנים קודמות המרכז למקומות הקדושים לא יכלו להתחיל לעבוד מכיוון שהיו להם חובות של מיליוני שקלים משנים קודמות. דאגנו לכסות את כל החובות משנים קודמות, פלוס סיפר על השיפורים גיבשנו מסגרת תקציבית שלכ-25 מיליון ₪, לנושא התחבורה. אמרו לי שמעולם בשלב הזה של השנה ההכנות לא היו בשלב שהם נמצאים היום.

"עשינו תאורה של פיקוח נפש בכביש 89 וכביש 866 ועל עוד כבישים שלא היו מוארים באזור. הרחבנו את חניון קיבוץ צבעון, באופן משמעותי. חיברנו את בורמה א' לבורמה ב', לציר פינוי למצב חירום. הוספנו בכל החניונים ספסלים, מתקני שתיה ומוקדי הצלה".

"כל המשימות בוצעו ועמדנו בלוחות זמנים. אני אופטימי. אבל צריך להיות זהירים. בהחלט יכול להיות שיהיו תקלות. ניסינו לחזות אותם מראש ולמנוע אותם. הייתה הפקת לקחים משנים קודמות".

יוסי שוינגר מי שמופקד על המקומות הקדושים הביע סיפוק ואמר "בשום שנה לא היה לנו תקציב סגור ומוגדר בצורה מסודרת כמו השנה. זו פעם ראשונה שחודשיים לפני האירוע אני יודע בדיוק מה יש לי. לקחנו את כל ההערות לתשומת לב. אם בעבר הדגש על המכלול השנה שמנו דגש על הפרט, למשפחה או לבודד שמגיעים מרחוק. יהיו עשרות נקודות שתייה ע"י דיילים שמכירים את שפת המתפללים. עשרות נקודות הצללה, מאות תאי שירותים מחוברים למים וביוב. הקמנו מתחם מיוחד לנשים לשתיה ולמנוחה. יש שם 12 חדרים להחתלה, עם דיילות מסייעות. ירדנו לכל הפרטים מבחינת הטיפול בפרט.

דרור גנון, מנהל אגף בתחבורה ציבורית במשרד התחבורה עדכן כי השנה הם צופים גידול של 15 אחוז. ועוד מעט אנחנו מגיעים למקסימום קיבולת של האוטובוסים במדינת ישראל. 80 אחוז יגיעו בתחבורה ציבורית. החלה לפני יומיים המכירה המוקדמת. בבית שמש למשל 3000 איש קנו כרטיסים כבר ביום הראשון. אנחנו לוקחים קרוב ל1500 אוטובוסים מהשוק הפרטי. יהיו המון נקודות יציאה מירושלים עצמה יהיו 7 נקודות יציאה. יש קרוב ל-250 בעלי תפקידים לניתוב התחבורה לקראת האירוע.

נצ"מ יוסי חמו, קצין אג"ם צפון של המשטרה סיפר על השאטלים שיורידו את הנוסעים לחניונים, לאורך כל היממה, כולל בלילות. הוא דרש ממשרד התחבורה שלא ישאר שום אדם על ההר בלי אוטובוס, בכל שעה עד תום החגיגות כולל מוצאי שבת. יהיו הודעות לציבור במסכים גדולים בשלש שפות.
ישראל אייכלר אירועי מירון משרד התחבורה יוסי שוינגר עודד פלוס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}