עוגת גבינה ללא בייביסיטר - יש כזה דבר
מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה • עוגת גבינה מדהימה, פיתות ביתיות בשלוש דקות ופאי פיצוחים מיוחד במינו • שבת שלום
קצת לגוון, במקום חלות ולחמניות - מכינים פיתות. נראות מושלמות וקלות להכנה. עוגת גבינה שווה, דורשת קצת השקעה אבל נראית מדהימה. ויש פאי פיצוחים מפנק במיוחד. אז תיהנו ושתהיה לנו שבת שלום.
עוגת גבינה אפויה ללא בייביסיטר - רכה וקטיפתית
המתכון הוא לסיר ג'חנון קטן אבל עשיתי אותה בתבנית קפיצית מס 24 ויצאה די גבוהה. הסוד הוא לדעתי עטיפת התבנית בנייר אפיה ושימות הדפנות. וכמובן לא לפתוח את התנור בכלל בזמן האפיה וגם לאחר מכן לתת לה להתייצב בתוך התנור. אני השארתי אותה שם כל הלילה.
עוגת גבינה בסיר ג'חנון / איה מנצור
עוגת גבינה:
מי שרוצה עוגה גבוהה שתעשה בסיר גחנון קוטר 20-22 כמו שאני עשיתי.
כוס חד פעמית שתיה קרה!
מצרכים:
6 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר - חובה!
750 גרם גבינה לבנה
גביע של גבינת שמנת(נפוליאון)225 גרם
1 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
1/2 1 כוסות סוכר
5 כפות מלאות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון.
לחמם מראש תנור ל200 מעלות תכנית אפיה 2 פסים עליון ותחתון ולשים בתחתית את תבנית התנור ולמלא אותה במים.
להקציף חלבונים, לאחר שמתחיל להתקבל קצף לבן להוסיף קורט מלח ע"מ שהקצף יעלה..לאחר שנהיה קצף לבן להוסיף 3/4 כוס סוכר בהדרגה, בפעמיים - שלוש, עד לקבלת קצף יציב ומבריק .. אך לא נוקשה מדי כמו למרנג.
בקערה נפרדת לשים את הגבינות שמנת חמוצה, נפוליאון, 6 חלמונים,
3/4 כוס סוכר ו-2 סוכר הווניל לערבב היטב עד שאין גושים והסוכר נמס.
להוסיף את גרידת הלימון.
לנפות את הקורנפלור ואינסטנט פודינג לתערובת הגבינות.
לאחד את תערובת הגבינות אל החלבונים המוקצפים
בתנועות קיפול -בעדינות שהתערובת לא תישבר ותישאר אוורירית כמו מוס .
לשמן היטב את הסיר בדפנות ובתחתית (שימנתי בעזרת ספריי שמן רגיל)
לרפד היטב את התבנית בנייר אפייה בדפנות בלבד.. וגם את נייר האפייה לשמן היטב.
לאחר מכן לשפוך את תערובת העוגה לתבנית ולשטח עם מלית את העוגה..
לדפוק פעמיים על השיש.
מכניסים לתנור, כאשר בתחתית התנור יש תבנית עם מים רותחים (זוכרים..?), מעליה לשים את רשת התנור ומעליה את תבנית העוגה. להכניס את העוגה(ללא מכסה סיר הג'חנון כמובן) ל200 מעלות רבע שעה ראשונה ולהנמיך ל 160 או 150 מעלות לעוד כשעה אולי קצת יותר . כל אחת והתנור שלה- עד שהעוגה גבוהה יפה חלקה ושחומה (לי בפעם האחרונה העוגה לא נסדקה אבל לא קרה כלום אם תיסדק).
חשוב! לא לפתוח את התנור בשום פנים ואופן ולהשאיר את העוגה להצטננות מוחלטת למס׳ שעות (מינימום 3 שעות!)
לאחר קירור במקרר והתייצבות - לחלץ את העוגה - להפוך על צלחת.
ואז להפוך אותה שוב - שהצד שהיה עליון באפיה יהיה גם העליון בהגשה.
טיפים להצלחת העוגה:
ביצים בטמפרטורת החדר חובה ולהפריד היטב.
להקציף את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
עוד אופציה למי שרוצה להוציא את הגבינות לפני ולסנן אותם שיצאו הנוזלים.
לאחד את התערובת בעדינות בתנועות קיפול עדינות התערובת צריכה להיות כמו מוס.
האפייה תעשה בתוכנית עם הקווים למעלה ולמטה.
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים מעל את מסילת התנור ומעליה את תבנית העוגה.
לא לפתוח את התנור בכלל עד גמר האפייה ולהשאיר אותה להצטננות מוחלטת.
פיתות במחבת / רות דנינו
1 קילו קמח.
חצי כוס שמן.
2 ורבע כפות שמרים.
כף גדושה מלח.
בערך 3 עד שלוש וחצי כוסות מים חמימים.
לשים בצק ומתפיחים כחצי שעה. מכינים כדורים על נייר אפיה. לאחר רבע שעה מרדדים אותם ומכסים למשך עשר דקות.
משמנים מחבת טפלון קטנה ושמים על כירה קטנה ואש גבוהה. מניחים את הפיתה והופכים אחרי כשלוש דקות - לבדוק שלא יישרף, אם כן להנמיך את האש.
פאי פיצוחים קל להכנה / ליאת כלנית לאירועים מעוצבים
לבסיס הפאי:
כוס ו3/4 קמח.
1/2 כוס שמן.
1 ביצה.
1 סוכר וניל.
כפית וחצי אבקת אפיה.
לערבב הכל עד להיווצרות בצק אחיד.
להצמיד לתבנית משומנת מעט (רצוי תבנית קפיץ).
לאפות בתנור שחומם על 170 מעלות, למשך 10 דקות.
להוציא ולהוסיף כ-100 גר' פירורי חלבה.
לפזר מעל פיצוחים שונים: קשיו, פיסטוקים, שקדים, גרעינים שונים, ומעל פקאנים.
לזלף סילאן או מייפל - שהכל יירטב.
להכניס לתנור לעוד כ-20 דקות. להוציא שיתקרר.
ו... ליהנות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות