ז' חשון התשפ"ה
08.11.2024

הצצה חגיגית: זה מה שהח"כיות מבשלות לפסח

גם הנשים שעוסקות בצרכי ציבור במשך כל השנה ועובדות קשה במשכן הכנסת - מבשלות לחג הפסח את המאכלים המסורתיים והמיתולוגיים • 3 ח"כיות ושרה אחת, שיתפו אותנו במתכון המומלץ שלהן

הצצה חגיגית: זה מה שהח"כיות מבשלות לפסח

ביקשנו מחברות כנסת ושרה אחת, לשתף אותנו במתכונים אהובים עליהן במיוחד לחג הפסח. הן שמחו לשתף פעולה, וחלקן אף הכניסו כמה מילים מהלב, כדי שלא רק האוכל יהיה טעים - אלא שההרגשה תהיה טובה. ואין כל ספק כי מרגישים בכל מנה ומנה, את המשמעות שעומדת מאחוריה. מוזמנות לנסות את המתכונים בבית, ושיהיה לנו המשך חג פסח כשר ושמח!

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל - הליכוד

בנטז׳ זו מנה מזינה, משביעה וטעימה. אפשר להכין אותה גם פרווה - עם מילוי ביצה קשה.

המצרכים:

6 תפו״א.
5 בצים.
חצי קילו בשר טחון.
1 בצל.
קצת פטרוזיליה וכוסברה.
קמח מצה לפי הצורך.

אופן ההכנה:

שולקים את תפו״א וקולפים אותם, מועכים כמו לפירה.
שמים בקערה. שופכים כוס וחצי קמח מצה על התפו״א ומוסיפים מעט מלח לפי הטעם.
מוסיפים ביצה אחת חיה ולשים את התערובת.

המילוי:

קוצצים בצל ומשחימים אותו עם רבע כוס שמן. לאחר מכן מוסיפים את הבשר, מתבלים לפי הטעם.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות על הבשר המבושל בעוד כ- 2 דק.
מחכים שיתקרר. לוקחים פחות מגודל אגרוף, שוטחים אותו עם קצת שמן על היד, שמים כף מהתערובת של הבשר, מהדקים טוב על קמח מצה. מכניסים לבלילה המורכבת מ:
4 חלבונים המוקצפים עם חצי כוס מים וקצת שמן ומטגנים.

בתאבון.




ח״כ ד״ר יפעת שאשא ביטון, יו״ר הועדה לזכויות הילד

לאוהבי המתוק: עוגה טעימה, קלה ומהירה להכנה, שוברת קצת את שגרת האגוזים והקוקוס של פסח.
התקלה היחידה היא שקשה להפסיק לאכול ממנה והיא משאירה טעם של עוד...

לתחתית:

4 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
1+1/4 כוס קמח מצה.
50 גרם שקדים טחונים או אגוזי מלך טחונים.
1+1/2 כפית אבקת אפיה.

לסירופ:

1 כוס סוכר.
3 כפות רום או ליקר.
1 מיץ תפוזים.

לקצפת:

1 שמנת מתוקה.
1 כף סוכר.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור 180 מעלות.
2. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת בלילה סמיכה.
מקפלים בכף עץ, בתנועות עטיפה, את קמח המצה, האגוזים ואבקת האפייה.
מעבירים לתבנית עגולה או מלבנית ואופים כ- 15 עד 20 דקות.
3. בינתיים מרתיחים את הסוכר עם הליקר ומיץ התפוזים.
שופכים על העוגה מיד עם הוצאתה מהתנור.
4. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מורחים על העוגה לאחר שהתקררה מעט.

בתאבון.

בברכת חג שמח.





ח"כ איילת נחמיאס ורבין המחנה הציוני

חג הפסח עבורי הוא שולחן סדר ערוך לכ- 40 איש. במטבח ריחות בישוליה של סבתי הסלוניקאית, רשל נחמיאס בעלת ידי הזהב. במשפחת נחמיאס השילוב בחג היה בין עשרות סוגי מנות לשירה - לא רק שירי ההגדה היפים, אלא גם שירה בלדינו שחלקה שמחה ורובה בוכה את הגעגועים למציאות שלא תשוב. אני רואה לנגד עיני את אבי פורט על הגיטרה והדמעות זולגות מעצמן. הניגון של מצוות ההגדה קדש ורחץ בניגון הסלוניקאי, הוא במידה רבה פס קול של חגי משפחת נחמיאס.
בחרתי לשתף אתכם בקציצות הפרסה המיתולוגיות.

כמות הכרישה הנדרשת למתכון תלויה בכמות הסועדים. יש לציין כי מכמות רבה של כרישות טריות לא מתקבלת כמות מאוד גדולה של חומר לקציצות. לא להשתמש בכרישה קפואה, אבל אפשר לבשל את הכרישה שבוע קודם, לקצוץ במעבד מזון ולהקפיא.

ל -10 סועדים, לפחות 6-8 כרישות תלוי בגודל.
2 ביצים בינוניות.
קמח מצה או חומוס לאוכלי קטניות.
4 בצל ירוק קצוץ.
גרידת לימון ומיץ מלימון אחד.
אפשר טיפה חרדל.
מלח ופלפל.
שמן קנולה או זיתולה לטיגון.

חותכים את הכרישות לחתיכות גדולות, מבשלים אותן במים עד ריכוך. נותנים להן להתקרר במסננת ומועכים מעת לעת - הכרישה מגירה המון מים.

אחרי כמה שעות קוצצים את הכרישות במעבד מזון, מוסיפים את כל החומרים למעט הקמח והביצים. אם לא מקפיאים, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב. לשים לב כל הזמן שהחומר לקציצות אינו לח מדי. מחממים מחבת עם ס״מ שמן. צרים כדורים לא גדולים בידיים ומשטחים את הקציצות. מטגנים ומניחים על נייר סופג.

קל לחמם את הקציצות ותמיד טוב לסחוט עוד לימון אחרי החימום.
בארוחה חלבית ניתן להגיש עם יוגורט או צזיקי.




ח"כ עליזה לביא, יש עתיד

בליל הסדר נתכנס כמידי שנה ונארח בני משפחה ואורחים רבים. השנה מצטרפים גם שני אורחים מיוחדים, חיילת וחייל בודד שיסעדנו עמנו.

שולחן הסדר הארוך מכיל מנהגים שונים שהצטרפו למשפחתנו הגדולה. בקערת הסדר ינוחו זה לצד זה מאכלים שמקורם בעדות השונות. כך למשל: ערמת הבצל הירוק שבו נוהגים בני משפחת אבי מאפגניסטן לטפוח זה על זה כשמגיעים בקריאת ההגדה לדיינו; הזרוע שאמו של בעלי, שמוצאה מטריפולי, מקפידה להכין; זו לצד זו תעמודנה החרוסת הכהה והנהדרת בצנצנת מפוארת שאבא שלי מכין על פי מתכון סודי של סבתי, והחרוסת הבהירה יותר המוגשת עיגולים עיגולים על צלחת עתיקה שטוחה ומעוטרת של חמותי על פי מתכון מיוחד שלמדה מאמה. רבים המנהגים והמסורות סביב שולחן הסדר אצלנו, מה שמחייב אותי בהקפדה יתרה ובמגוון רחב כך שכולם ירגישו בנוח וימצאו את מקומם.

בחרתי לשתף במתכון הדגים שלי – אצלנו אוהבים את דג הדניס

4 דגים בינוניים.

למשרה:

שמן זית משובח.
עלים מ-3 ענפי ריחן.
עלים מ-3 ענפי אורגנו או נענע.
2 כפות עלי תימין.
2 כפות תבלין לדגים ופטריות טריות - לא חובה.

איך מכינים?

מחממים את הגריל.
שוטפים את הדגים. בקערה גדולה, מערבבים יחד את חומרי המשרה, מורחים בה את הדג בנדיבות, מבפנים ומבחוץ.
מניחים את הדג על יריעת רדיד אלומיניום.
מניחים את הפטריות ופקעות הארטישוק הירושלמי על הדג ועוטפים את הדג היטב.
צולים במשך 20 דקות, הופכים את הדג וצולים למשך 20 דקות נוספות.

חג פסח שמח.


קרדיט צילום: נתי שוחט/פלאש90
השרה גילה גמליאל איילת נחמיאס ורבין יפעת שאשא ביטון עליזה לביא

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}