כדורי בייסבול, עוגיות שוקולד ואלפחורס: מתכונים לפסח
מהמטבח של אמהות מבשלות כשר: איך אוכלים כדורי בייסבול? עוגיות שוקולד נהדרות וגם אלפחורס מלא ריבת חלב - הכל כשר לפסח כמובן • קבלו השראה, תמונות ומתכונים ושתהיה שבת שלום וחג פסח כשר ושמח
- הדס אריאל
- י"ד ניסן התשע"ו
גם שבת, גם חג - והכי חשוב: שבוע שלם של חול המועד. יש כל כך הרבה ימים ליהנות ויש כל כך הרבה מה להכין. קבלו מתכונים שווים. תיהנו.
עוגיות שוקולד כשרות לפסח / מלכי טוב
450 גרם שוקולד מריר.
80 גרם חמאה/ מרגרינה.
4 ביצים.
1.5 כוסות סוכר.
4 כפות קמח תפוחי אדמה / קורנפלור.
1 כוס אגוזים קצוצים גס.
3/4 כוס שקדים טחונים.
1 כוס שוקולד צ׳יפס.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/4 כפית מלח.
מקציפים ביצים עם סוכר.
ממיסים שוקולד עם חמאה / מרגרינה.
מוסיפים תערובת שוקולד לתערובת ביצים.
מוסיפים את יתר החומרים.
העיסה יוצאת דביקה ונראית קשה לעבודה. לוקחים 2 כפות ומניחים עיגולים על התבנית. מפזרים שוקולד צ׳יפ מלמעלה. אופים בחום של 170 מעלות, למשך 10-15 דקות.
העוגיות אמורות להיות רכות כאשר יוצאות מהתנור. הן מתקשות רק לאחר מכן.
במידה והעיסה מרגישה מדי רכה, ניתן להוסיף 2-3 קורנפלור / קמח תפוחי אדמה.
לשים בקערה אחת את המרכיבים הבאים:
4 חלמונים.
200 גרם חמאה מומסת (לא עד הסוף).
3/4 כוס סוכר (עדיף דק).
חצי כפית סודה לשתיה.
2 כוסות קמח תפו"א.
2 כוסות אבקת שקדים.
ריבת חלב וקוקוס להרכבה.
לערבב ידנית את כל החומרים (פרט לריבת חלב וקוקוס כמובן) עד לקבלת מרקם של בר בצק.(במידה והעיסה רטובה, להוסיף עוד חצי כוס קמח תפו"א).
לשטח בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי של חצי ס"מ ולקרוץ עיגולים. מומלץ להכניס להקפאה למשך 5 דק', זה מקל בשליפה של העיגולים הקרוצים לנייר אפיה נוסף.
לאפות ב-170 מעלות עד שמזהיב קלות. לעקוב אחרי התנור כבר אחרי 5 דק'.
לתת לעוגיות להתקרר, למלא עם כפית בריבת חלב, לגלגל על קוקוס ולהתפנק עם כוס קפה.
כדורי בייסבול לפסח / רעות זנזורי
(זהירות ממכר! מתכון של אמא שלי האלופה עירית רמים)
פירה מ-5 תפוחי אדמה.
כף גבינה לבנה.
כף קוטג'.
כף גבינה בולגרית מפוררת.
אפשר לשים איזו גבינה שרוצים או להוריד גבינות, ואפשר גם פרווה, בלי גבינות.
מלח.
פלפל.
ביצה.
מערבבים את כל החומרים, מכדררים לכדורים - מגלגלים בפירורי פנקו (אפשר גם בקמח מצה)
ומטגנים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות