כל כך הרבה מטעמים לשבת הגדול: מתכונים
כל המטעמים האלו ישר מקבוצת 'אמהות מבשלות כשר' • לזו שרוצה מתכון בקלי קלות, לאלו שכבר מבשלות במטבח כשר לפסח וכמובן גם למי שרוצה לסיים כבר את החמץ • שבת שלום
- הדס אריאל
- ז' ניסן התשע"ו
אז מה, למישהי יש זמן להיות במטבח? אתן מאלו שקנו אוכל או בישלו? כך או כך, אין מי שלא רוצה מתכון קליל שאינו דורש מאמץ. יש מי שרוצה כבר רק כשר לפסח, ויש את אלו שמחפשות לסיים שאריות חמץ. השתדלתי למצוא מכל הסוגים, מקווה שתיהנו.
חזה עוף עסיסי ברוטב טריאקי רימון / תהילה שלומוביץ
לחתוך חזה עוף לחתיכות קטנות, לעטוף בקמח ולטגן על מחבת רותחת ללא שמן. לשפוך רוטב טריאקי רימון וליהנות.
עוגת תפוזים וקוקוס עסיסית וכשרה לפסח/חגית פרגון
כוס ו-3/4 קורנפלור.
חצי כוס קוקוס.
תפוז שלם רחוץ מנוקה מגרעינים טחון שלם עם קליפתו (רצוי אורגני).
5 ביצים שלמות.
כוס סוכר.
1 סוכר וניל.
1 אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים שלמות עם הסוכרים לקצף תפוח וצהבהב.
מוסיפים בעדינות תוך כדי הקצפה עדינה 3/4 כוס שמן בהזלפה.
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים ידנית. מוסיפים את התפוז לסירוגין בתנועות עטיפה עד שנטמע בתערובת.
מוסיפים קורנפלור מעורבב עם אבקת אפיה, מערבבים היטב בתנועות עטיפה לתערובת חלקה (אפשר במיקסר בעוצמה נמוכה).
משמנים תבנית, מעבירים את הבלילה, אופים בחום 160 על מצב טורבו עד שקיסם יוצא יבש במרכז.
מצננים, סוחטים תפוז ובכפית מרטיבים מעט את העוגה. מפזרים קוקוס ומתענגים.
בראוניז עם טופי פיצוחים/הילה וולפסון
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר.
150 גרם חמאה.
1 כפית קפה נמס.
150 גרם (3/4 כוס) סוכר.
קורט מלח.
3 ביצים L.
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו.
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים.
בקערה גדולה שמים שוקולד וחמאה וממיסים ביחד במיקרוגל או על בן מארי - עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
מוסיפים קפה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
מוסיפים אבקת קקאו ושקדים טחונים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך בחלק המרכזי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
אני הוספתי פיצוחים בטופי שהכנתי באופן הבא:
אבל אפשר לפזר פיצוחים קלויים בלי כל השלב הזה.
לטופי:
80 גרם שקדים.
80 גרם אגוזי קשיו.
80 גרם פיסטוקים.
½ כוס (100 גרם) סוכר.
1/3 כוס (100 גרם) דבש.
100 גרם חמאה.
½ כפית קליפת לימון מגוררת.
אופן הכנה:
קולים את הפיצוחים בתנור שחומם ל- 150 מעלות במשך 10 דקות.
מצננים וקוצצים גס.
במחבת על אש בינונית ממסים סוכר ודבש עד שנוצר קרמל. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים יחד עד שמתקבל מעין טופי אחיד.
קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות