עוגות, עוגיות ולחם בשר - שבת פורים במיטבה
מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה: עוגיות שקדים נמסות בפה, עוגת גבינה מדהימה ובמעבר חד מחלבי לבשרי, לחם ממולא בשר • שבת (שושן) פורים שלום ומלאת שמחה
אחרי סעודת הפורים - מגיעה גם שבת. השתדלנו לבחור את המתכונים הקלים והטעימים ומכל הסוגים. תיהנו ותשמחו
עוגיות שקדים מדהימות / אתי אפינגר הלפרין
200 גרם מרגרינה(רכה).
חלמון.
100 גרם אבקת סוכר.
1 1/3 כוס שקדים טבעיים טחונים(כוס מדידה).
1 שקית סוכר וניל.
2 1/3 כוס קמח רגיל.
לערבב הכל במיקסר, ליצור את צורת העוגייה, לאפות בחום 175 מעלות כ-15 דקות.
להמיס בבן מארי 200 גרם שוקולד עם 2 כפות שמן.
לטבול כל עוגייה, להכניס לשעה למקרר להתייצבות השוקולד.
אני שומרת את העוגיות בכלי זכוכית על השיש.
עוגת גבינה / חגית שמעון
7 ביצים (מופרדות).
3 כפות קמח או קורנפלור.
1 וחצי כוסות סוכר.
1 חבילה פודינג וניל.
2 שקיות סוכר וניל.
3 גביעי גבינה לבנה(750 גרם).
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים כולל החלמונים שנשארו במקצף ידני. כשהתערובת אחידה להוסיף את קצף הביצים ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית משומנת(מומלץ עם ספרי שמן).
להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לרבע שעה - לא על טורבו. אחר כך להוריד את החום ל160 מעלות לשעה עד 70 דקות. כשקצת משחים מלמעלה, לכבות את התנור. לשפוך מעל העוגה שמנת חמוצה מעורבבת טוב עם מעט סוכר, ולהחזיר לתנור כשהוא מכובה אבל עדיין חם, לעוד 15 דקות.
לעוגה נימוחה מומלץ מאוד לאפות אותה על תבנית עם מים חמים.
אני הוספתי תחתית של ביסקוויטים טחונים. טוחנים שרוול ביסקוויטים עם 150 גרם חמאה מומסת, מצמידים היטב לתחתית של התבנית ומעל שופכים את הבלילה של הגבינה.
במעבר חד: לחם ממולא בשר / חופית אלמקייס
1 ק"ג קמח מנופה.
2 כפות שמרים יבשים.
חצי כוס סוכר.
חצי כוס שמן.
2 ביצים.
1 כף מלח.
2.5 כוסות מים חמים.
למילוי הבשר:
700 גר' בשר טחון טרי.
2 בצלים קצוצים.
8-10 שיני שום קצוצים.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
מלח, פלפל שחור, כף כמון, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כף ראס אל חנות.
לטגן את הבצל לשקיפות, להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד להחלפת הצבע של הבשר לאפור. להוסיף שום, לערבב, להוסיף פטרוזיליה, לערבב, ולהוסיף תבלינים - לתקן תיבול אם צריך ולצנן.
בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים, סוכר, לערבב ולהוסיף שמן וביצים, ולהתחיל ללוש.
להוסיף את המים בהדרגה וללוש את הבצק עד שהוא מגיע למרקם רך ולא דביק. ללוש בערך כ-10 דק'. להוסיף את המלח וללוש עוד דקה. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולתת תפיחה של שעה.
לשים להוצאת האוויר ונותנים לו לתפוח עוד כחצי שעה. על משטח משומן מעט, לחלק את הבצק לכדורים בגדלים שרוצים, להניח על מגש מכוסה בניילון למנוחה 10 דקות. לרדד כל כדור, לשים בתוכו את מילוי הבשר ולסגור ואת החלק של הסגירה - להניח כלפי מטה. לחמם תנור ל-180 מעלות. להבריש את הלחם בחלמון ביצה טרופה, לפזר שומשום/קצח, לאפות בערך כ-25 דקות או עד שמזהיב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות