עוגת גבינה נדירה ללא הקצפה: ועוד מתכונים לשבת
מתכונים מהקבוצה של אמהות מבשלות כשר בפייסבוק: השבוע מתכונים לעוגת גבינה נדירה ללא הקצפה, עוגת רולדה מהירת הכנה ויש גם מנת גלילות חזה עוף במילוי בשר וצנוברים • שבת שלום
- הדס אריאל
- י"ז אדר א' התשע"ו
כמה כיף להכין לשבת עוגות מהירות וקלות להכנה ועדיין לקצור עליהן שבחים ומחמאות? אז השתדלנו השבוע להביא בדיוק כאלו. תהנו.
עוגת גבינה נדירה ללא הקצפה !/ חני מרגי
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מפוררים דק+1 חמאה מומסת+כף סוכר.
לבלילה:
לטרוף 4 ביצים+ כוס סוכר.
להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%.
250 גרם גבינת נפוליאון טבעי.
חבילת פודינג וניל.
לערבב את החומרים ולאפות בחום 180 מעלות למשך שעה. לשים בתחתית התנור תבנית עם 5 כוסות מים רותחים .
אחרי קירור לקשט עם תותים:
לשפוך ג'לי תות, להכניס למקפיא ל-10 דקות להתייצבות ולמקרר.
גלילות חזה עוף במילוי בשר וצנוברים / חופית אלמקייס במתכון של סיון מלול
קילו שניצל.
חצי קילו בשר טחון דק.
צנוברים קלויים.
לוקחת פרוסת שניצל דקה דקה, ממלאת בבשר טחון שעורבב עם תיבול של מלח, בצל מטוגן קצוץ דק, פלפל, מעט קינמון וצנוברים קלויים, מגלגלת וסוגרת עם קיסם שיניים.
מטגנים בצל סגול, מוסיפים צימוקים או שזיפים שחורים - כמה שרוצים, ומניחים על השניצלים מסודר. מעל אלו שופכים שתי שקיות ערמונים.
בכוס מים רותחים שמים מלח, כורכום, מעט קינמ
ון, כף סוכר, פלפל שחור גרוס, ומרק עוף. הכל לפי טעם אישי. שופכים את התערובת על השניצלים, ואם צריך להוסיף עוד מים - מוסיפים עד לגובה השניצלים. לבשל עם חצי מכסה עד שהרוטב מסמיך. אם הוא עדיין מלא בסיר לאחר הבישול, לתת עוד זמן עם מכסה פתוח.
עוגת רולדה מהירה / נירית זנזורי
מרכיבים:
4 ביצים.
חצי כוס סוכר.
קורט מלח.
חצי כוס קמח.
רבע כפית אבקת אפיה.
3 כפות שוקולית לאפיה.
למילוי:
מיכל שמנת להקצפה.
כף סוכר.
לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר.
שברי מקופלת.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והמלח, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות.
3. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והשוקולית לאפיה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומשמנים אותו.
5. שופכים את הבלילה על נייר האפיה ומיישרים באופן שווה בעזרת מרית. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות עד להתייצבות (זהירות לא לייבש!). מוציאים מהתנור ומצננים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מורחים על הבצק, מפרידים בעדינות את שולי הבצק מנייר האפייה ומגלגלים.
7. ממיסים בזהירות במיקרו (או בבן מארי) את השוקולד לציפוי. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן. מזלפים קווי שוקולד על הרולדה מצד לצד, ומפזרים מלמעלה שברי מקופלת. שומרים בקירור.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות