מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה
כמדי שבוע קבלו את המתכונים השווים שנשלפו היישר מקבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • בראוניז גבינה ושוקלד, סהרונים ועוגת בננה ושוקלד צ'יפס • שבת שלום
- הדס אריאל
- י"ט שבט התשע"ו
בראוניז גבינה ושוקולד / הילה וולפסון
לבראוניז:
200 גר' שוקולד מריר.
150 גר' חמאה.
150 גר' סוכר לבן.
3 ביצים.
חצי כפית תמצית וניל איכותית.
קורט מלח.
100 גר' קמח לבן.
לתערובת הגבינה:
250 גר' גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר.
50 גר' חמאה רכה.
70 גר' סוכר.
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית.
גרידת לימון מלימון אחד.
20 גר' קמח לבן.
40-50 גר' שוקולד צ'יפס מריר.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות.
בראוניז: בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הוניל והמלח וטורפים יחד לתערובת אחידה.
מנפים פנימה את הקמח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/לקקן, רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לגובה אחיד.
תערובת גבינה: בקערה בינונית מניחים יחד גבינה, חמאה וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבוב עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת.
מוסיפים פנימה וניל, גרידת לימון, ומערבבים היטב עד שאחיד (אין צורך להקציף).
מוסיפים את הקמח ומעבדים בזריזות רק עד לאיחוד.
יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבראוניז, ובעזרת קיסם ארוך או שיפוד "מקשקשים" מעט את התערובת.
מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
אופים 30-40 דק', עד שתערובת הגבינה מתייצבת, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.
עוגת בננה ושוקולד צ'יפס/הילה וולפסון
חומרים:
1 שמנת צמחית.
3/4 כוס סוכר.
1/2 כוס מייפל.
3 ביצים.
3 בננות מעוכות במזלג.
1 כוס שוקולד צ'יפס מקומחים.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר עם מטרפה ידנית.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ואופים על 180 עד שמזהיב ועובר את מבחן הקיסם.
בהצלחה!
סהרונים / נירית אקווה
הם הכי טעימים עם קפה או תה...
חומרים:
5 כוסות קמח.
7 כפות אבקת סוכר.
1 מרגרינה.
1 כוס שמן.
1 אבקת אפיה.
2 סוכר וניל.
2 ביצים.
ללוש הכל לבצק חלק, לקחת חתיכה מהבצק לגלגל לרצועה ולעשות את הצורה כמו בתמונה.
אפיה בחום של 200 מעלות בערך 25 דקות.
בתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות