כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע קבלו מתכוני שבת מקבוצת הפייסבוק שבה האמהות מבשלות אוכל כשר והכי טעים 'אמהות מבשלות כשר' • מתכון לדגים בשני צבעים ויש גם עוגיות תמרים • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כשריחות השבת מציפים את המטבח, ברוב הבתים, סירי הדגים תופסים מקום של כבוד כמנה ראשונה. מתכון לדגים יכול להיות שונה מחברו ואותו סוג דג יוצא שונה לחלוטין בהתאמה למתכון האדום או הצהוב, החריף או המתוק, וזה הקסם. איך אתן אוהבות את המתכון לדגים שלכן? יש לכן פה אפשרות לבחירה בין שניים מוצלחים מהקבוצה שבה האמהות מבשלות כשר. והשארנו כמובן גם מקום לעוגיות תמרים, כדי שיהיה מתוק בסוף הסעודה. תהנו

דג סלמון חריף / תהילה גלעדי
8 חתיכות סלומון (אפשר גם פחות).
2 גמבות חתוכות לרצועות דקות (אחד אדום אחד ירוק).
3 גזרים חתוך לפרוסות.
2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים.
2 פלפל חריף.
10 שיני שום קלופות.
¾ כוס פטרוזיליה.
½ כוס כוסברה (אפשר יותר).
כוס חומוס שהושרה לילה מראש.

לרוטב:
2 כפות פפריקה מתוקה.
כפית מלח.
¼ כפית פלפל שחור.
½ כפית כורכום.
½ כוס שמן.
קורט קארי(לא חובה משדרג).
מים.

הוראות הכנה:
משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה מונע ריחות).
בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של רצועות הגמבה ומטגנים עד שמשנה צבע ממש בקטנה, מוסיפים גזר וגמבה, ומטגנים עד שמשנים את הצבע. מוסיפים את תפוח האדמה והחומוס, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
מסדרים מעל את הדגים.
מעל מפזרת מהרוטב, מקשטת בדברים שהשארתי מראש בצד. ואז את הפלפל החריף, ואפשר גם יבש.

בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב עם מים רותחים. שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור וקארי.
יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר (לא מעל לדגים).
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה. כאן אני מוסיפה מים עד חצי מגובה הדג ומבשלת המון זמן ... שכל אחת תבשל כרצונה ומידי פעם עם כף - שופכת רוטב מעל.



עוגיות תמרים/ אורית חי
4 כוסות קמח.
שקית א. אפייה.
ביצה.
1/3 כוס סוכר.
200 גרם מחמאה.
3 כפות יין אדום מתוק.
2 כפות מים.

לעבד לבצק רך לחלק ל- 3 חלקים. לקמח מעט את משטח העבודה. כל חלק לפתוח לעלה, למרוח ממרח תמרים, אגוזים ומעט קינמון.
לגלגל לרולדה, להניח בתבנית ולחרוץ חריצים כמעט עד הסוף.
להכניס לתנור בחום 175 מעלות למשך 25 דקות.
כשמתקרר לפזר אבקת סוכר.
להגיש לצד כוס תה חם.



דג סלמון בניחוח לימוני/אורה ארגוב
להשרות נתחי דג במי לימון ומעט חומץ למשך חצי שעה להורדת הטעמים הימים של הדג. לשטוף ולסנן.
לצרוב מעט את הדג על מחבט עם מעט שמן משני צדדים.
לשים בסיר תפוחי אדמה חתוכים לרבעים, 3 שיני שום, 2 וחצי כוסות מים.
לבשל ולתבל במלח, פלפל שחור רגיל, כפית כרכום, 3 כפות שמן. כשתפוחי האדמה רכים, להוסיף את נתחי הדג ולבשל על אש קטנה. לפזר כוסברה, לסחוט מיץ מלימון ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים ונוצר רוטב מעט סמיך.
להוסיף כף א. מרק עוף ולבשל עוד 5 דקות.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק
מתכון לדגים אוכל כשר דג סלמון אוכל לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}