י"ח חשון התשפ"ה
19.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע קבלו מתכונים מעולים לשבת באדיבות קבוצת הפייסבוק - 'אמהות מבשלות כשר' • קציצות טלה, קובנה, עוגת שיש יפהפייה • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

קציצות טלה / אושרת מועלם דיין
בשר טלה טחון.
פטרוזיליה.
סלרי.
2 ביצים.
2 פרוסות חלה רטובה סחוטה.
בצל מגורד.
6 שיני שום כתושות.
קינמון.
טיפה כורכום.
פלפל שחור.
מלח.

מטגנים, ומניחים בסיר עם רוטב;
שום פרוס, שמן, הרבה כמון, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור.
מניחים את הקציצות ומוסיפים מהצד מעט מים.
מעל הכל מפזרים פטרוזיליה.




עוגת שיש / איריס מנצור
חומרים:

6 ביצים.
1 1/2 כוס סוכר.
1/2 כוס שמן.
1 אינסטנט פודינג וניל.
1/4 2 כוסות קמח תופח.
1/2 כוס מיץ תפוזים.
1/2 כוס סירופ שוקולד.

אופן ההכנה:

להפריד את החלבונים ולהקציף עם סוכר.
את יתר החומרים לערבב יחד פרט לסירופ שוקולד.
להוסיף את העיסה לחלבונים המוקצפים ולקפל בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.

לשמן תבנית ולצקת 3/4 מהכמות.
אל העיסה הנותרת להוסיף את הסירופ שוקולד ולערבב .
לצקת על העיסה הלבנה שבתבנית ועם סכין או שיפוד ארוך ליצור צורות לקישוט.




לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד קבלת צבע שזוף, אפשר לבדוק עם קיסם.

קובנה / איריס מנצור
חומרים:

1/2 קילו קמח.
1/4 כוס סוכר.
כף שמרים.
כוס וחצי מים פושרים.
1/2 כף מלח.
ביצה.

ללוש במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות לפחות. אם דביק להוסיף כף קמח. בעדינות. הבצק צריך להיות נעים ונוח - לא כבד.
להעביר לקערה להתפחה ראשונה עד שמכפיל נפח.
להוריד אוויר ולהתפיח שוב לארבעים דקות נוספות.
לאחר התפחה שניה, בידיים משומנות לחלק את הבצק ל-3 או 4 חלקים.
לפתוח כל חלק לעלה בגודל של מלוואח, על משטח משומן ולמרוח מעט מחמאה מומסת על העלה ולגלגל לרולדה וליצור שבלול.

לשמן עם מחמאה סיר של קובנה, וגם את המכסה. חשוב לשמן היטב כדי שהקובנה לא תידבק באפייה.
להניח את השבלולים אחד ליד השני בתוך הסיר. להתפיח שוב עד שיגיעו לגובה 3/4 מהסיר .
ורק אז לבשל על הגז על אש הכי נמוכה, למשך 15 דקות מכל צד.


אוכל מבשלות כשר מתכונים חרדיות אוכל לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}