כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

חגיגה לעיניים: איך את אוהבת את מוס השוקולד שלך? קבלי אותו בצורת פאי מרהיב • ואם כבר פאי, אז גם בצורת חלווה ופיצוחים ויש גם קונוסים סיניים יפהפיים • שבת שלום

פאי פיצוחים
פאי פיצוחים

 




 

פאי מוס / אדית מיכה
לתחתית: לטחון 3/4 ביסקוויטים לבנים עם רבע כוס יין וכף שמן. אפשר להוסיף אגוזים
לשים את התערובת בתבנית פאי, לסדר יפה ולהכניס למקרר.

לחמם בסיר 150 מ"ל ריצ' עד להרתחה. להוריד מהאש ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר. לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים, ולשים במקרר להצטנן.

להקציף 200 מ"ל ריצ' עם כף פודינג לקצפת יציבה - להוציא את השוקולד מהמקרר, לקחת מהקצפת 3 כפות ולערבב עם השוקולד. לשפוך בעדינות את יתר הקצפת ולערבב בעדינות בתנועה קיפולית. לשפוך מעל הביסקוויטים, ליישר יפה מלמעלה ולהכין גנאש:

להרתיח 70 מ"ל ריצ', להוריד מהאש ולהוסיף 70 גרם שוקולד מריר. לערבב טוב שלא יהיו גושים, לחכות קצת שיתקרר ולשפוך מעל המוס.


 

פאי פיצוחים / אדית מיכה
לבצק פריך:

150 גרם קמח.
100 גרם חמאה/מרגרינה.
50 גרם אבקת סוכר.

לערבב במעבד מזון ולהוסיף ביצה קטנה.

לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד להתקררות.

כשיוצא מהמקרר - לשטוח על תבנית הפאי, למרוח על הבצק ממרח תמרים, מעל לפזר בנדיבות חלווה ולהניח שקדים פרוסים או קצוצים, ומעל לסדר את הפקאן והאגוזים (אפשר לעשות תערובת של אגוזים ושקדים קצוצים ולפזר מעל החלווה) להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות - עד שהבצק מזהיב. להוציא ולשפוך בנדיבות רבה סירופ מיפל ושוב להכניס לתנור למשך 5-7 דקות.




 

קונוסים בסגנון סיני / נעמי ברוכים
סטיקים קטנים ודקים - כמו שראיתן בתמונה.
סויה.
שמן שומשום.
צ׳רסה - רוטב אדום חריף דומה לחריסה.

טובלים את הסטייקים ברוטב ומשרים במקרר לכמה זמן שיש בידכן.

לאחר מכן במחבת גדולה מטגנים אותם, כל סטייק למשך שתי דקות בכל צד. לקראת סוף הטיגון מוסיפים 5 שיני שום ומערבבים עוד דקה. מעבירים אותם לקערה.

באותה מחבת מטגנים בצל גדול פרוס, מוסיפים פלפלים בכל מיני צבעים, פלוס פלפל ירוק חריף ועוד 5 שיני שום. מטגנים קלות - לא לתת לפלפלים להתבשל יותר מידי.

להוסיף את תערובת הבשר לירקות. לשפוך מעליהם את הרוטב, לערבב עד שהרוטב יבלע בתוך הבשר והירקות, ובסוף להוסיף רבע כוס מים מהולים בכפית אבקת קמח תירס, לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.

לרוטב:
סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, דבש, רוטב צ'ילי, חצי כוס מרק עוף, צ׳רסה, טריאקי, לערבב ביחד.

 







 

קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק:

מבשלות כשר נשים חרדיות מתכונים שבת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}