מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - חנוכה שמח
בשר ודגים ושאר מטעמים • והפעם כמעט ארוחה מלאה: דגים, בשר ומנה אחרונה מעניינת • שבת חנוכה שמחה ומאירה
- הדס אריאל
- כ"ט כסלו התשע"ו
דג דניס אפוי בתנור / אביבה רחליס
מנקים את הדג ומניחים אותו בתבנית לצד פרוסות דקות של תפוחי אדמה.
מתבלים במלח גס, פפריקה, פלפל שחור גרוס, לימון ומעט שמן זית.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה.
אין צורך לכסות בנייר כסף.
צלי כתף בתנור / הדס לב לאופר
(קרדיט ל Tzipora Halperin-Frank שהמליצה וצדקה!)
מפשירים בשר מס' 5.
בקערה מערבבים 1 כוס רוטב ברווז.
5 כפות אבקת מרק בצל.
חצי כוס מים.
בצל גדול חתוך לקוביות.
את הבשר מכניסים לשקית קוקי כפולה ויוצקים את התערובת פנימה - שתעטוף את הנתח מכל הכיוונים.
בתבנית על רצפת התנור אופים במשך כשלוש שעות וחצי על חום 150 מעלות.
לפרוס רק אחרי צינון.
שבת שלום!
מתכון נוסף של הדס: שטרודל תפוחים ולוטוס מנצח ופשוט להכנה
מקרמלים קוביות משלושה תפוחים צהובים עם קינמון וסוכר חום במחבת ומצננים.
פורסים בצק עלים ומבצעים חיתוכים בקצוות כמו בתמונה - כך שהמרכז נשאר שלם.
מורחים במרכז ממרח לוטוס בעזרת מרית ומניחים את תערובת התפוחים מעל.
מעבירים את חיתוכי הבצק מצד לצד לסירוגין כך שהכל מכוסה.
מורחים בביצה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות - ונהנים מהריח והטעם!
קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות