מרק של שבת עם קניידלך
בלילי שבתות החורף הארוכים מול הנרות הדולקים, אבא משמיע דברי תורה ואמא מוזגת מרק טעים - ממש מעיין עולם הבא
- שיווק בחדרי חרדים
- כ"ד כסלו התשע"ו
כמות: 10 מנות
למרק:
חלקי עוף - עצמות, גרונות, כנפיים
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזר
200 גרם דלעת או דלורית
1 בצל גדול
2 קישוא
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף
1/3 כפית פלפל שחור
לקניידלך:
2 כוסות קמח מצה "הנמל"
1/3 כוס שמן
1/3 כפית סודה לשתיה "הנמל"
1/2 כפית מלח
1 בצל מגורר
2 ביצים
1/2 כוס מים
1 כפית אבקת מרק עוף
1/4 כפית פלפל שחור, לא חובה
אופן ההכנה:
הכנת המרק: מכניסים את חלקי העוף, את הבצל ואת גבעולי הסלרי ויוצקים מים רותחים לכיסוי 5 ס"מ מעל העוף, מבשלים בסיר מכוסה בלהבה גבוהה עד לרתיחה, מוציאים בכף גדולה את הקצף שצף על פני המים. מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, ומוסיפים אל הסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות, מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל, ומבשלים בלהבה גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כחצי שעה.
הכנת הקניידלך: מכניסים למעבד מזון את הבצל והביצים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד, מכניסים לתוך קערה את הקמח מצה, יוצקים מעליו את תערובת הביצים, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר למשך חצי שעה.
לאחר רבע שעה מזמן הוספת הירקות יוצרים כדורים ומכניסים למרק המבעבע, מזמן הכנסת הקניידלך יש לבשל עוד כ-20 דקות, על להבה בינונית.
תנאי איחסון: במקרר עד 3 ימים, בהקפאה - ללא הקניידלך.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות