מהמטבח של אמהות מבשלות כשר באהבה
כמדי שבוע קבלו מתכונים מקבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • והפעם: עוף במבחר טעמים • שבת שלום
- שיפי חריטן
- כ"ב כסלו התשע"ו
- 1 תגובות
בורגול עם עוף
בורגול עם עוף ואטריות / אורה ארגוב
בורגול עם עוף - לטגן איטריות דקות, ביצים קלות עד השחמה ושתי כפות שמן - כל הזמן לערבב. להוציא ולשים בצד...
לטגן שני בצלים גדולים לצבע זהוב, וגם אותם נוציא, ונשים בצד..
לשים שמן בסיר (חמש כפות), נטגן את העוף משני צדדיו היטב במשך 10 דק' עם מכסה, נוסיף שתי כוסות מים, ונבשל את העוף עד גמר הנוזלים.
לברור ולשטוף בורגול עבה, להוסיף מעל העוף. להוסיף את הבצל המטוגן ואת האיטריות, כמות המים שנוסיף - על כל כוס בורגול, שתי כוסות מים רותחים.
לגרד גזר אחד לצבע ולהוסיף, לתבל מלח (כפית) פלפל שחור (כף) מרק עוף וזהו - לכסות ולבשל עד גמר הנוזלים, ולא לערבב.
מנוחה 15 דקות וזה מוכן להגשה בתאבון.
צילום: עוף עם פלפלים
עוף פלפלים בריח משגע / איריס גולדפינגר
ראשית - שני בצלים קצוצים גס מטוגנים עם מלח גס ופלפל גרוס, עד הזהבה יפה.
כשמזהיב, מכניסים חמש שיני שום קצוצות ומטגנים עוד כדקה, מוסיפים שני פלפלים גדולים אדום וצהוב חתוכים לפסים, וממשיכים בטיגון עוד כ-2 דקות בערך.
לכל זה מוסיפים חצי כף כורכום וחצי כף קארי ומערבבים. לפתיחת טעמים נוסיף רסק עגבניות קטן וכפית סוכר, מערבבים הכל טוב ומניחים את חלקי העוף .
מים כמעט עד המכסה, מעט אבקת מרק, ולבשל עד ריכוך העוף
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות