המתכון המושלם לחמין: שבת שלום
כל כך הרבה גרסאות יש לחמין ולטשולנט, ולכל משפחה הטעם המיוחד השמור לה • קבלו גרסה מנצחת בתוספת הקטניות המוצלחות של "הנמל" • נסו ותהנו
החומרים: (כמות ל-10 מנות)
1/3 כוס שמן.
1 בצל גדול.
3 כפות סילאן.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כוס שעועית לבנה.
1 כוס חומוס.
1/2 כוס גריסים.
1 כף מלח.
1 כף אבקת מרק עוף.
1 ראש שום.
1 בצל קטן עם קליפה.
7 תפוחי אדמה קטנים.
2 בטטות קטנות.
300 גרם בשר ראש או שריר (מספר 8).
1 פרוסת רגל.
ביצים - לפי הצורך.
לשקיות:
כוס אורז.
1 כוס חיטה.
2 שיני שום.
2 כפיות פפריקה מתוקה.
1 כפית מלח.
1 כוס מים.
אופן ההכנה:
משרים את החומוס, את השעועית ואת החיטה במים למשך לילה.מחממים סיר רחב וכבד בלהבה גבוהה ומוסיפים את השמן, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומכניסים לשמן החם, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את הסילאן והפפריקה וממשיכים לטגן עוד כ-5דקות,הגריסים, את הבשר, את אבקת המרק, ואת המלח. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה.
מכינים את השקיות, מכניסים לכל שקית: כוס אורז, שן שום, חצי כפית מלח, 1 כפית פפריקה, חצי כוס מים. כך מכינים גם את שקית החיטה וקושרים,הקשירה נעשית כ-4 ס"מ מעל החומרים.
מסדרים בסיר את תפוחי האדמה, את הבטטות, את השקיות, את הביצים, את פרוסת הרגל, את ראש השום והבצל השלם, יוצקים מים עד לכיסוי ומרתיחים בלהבה גבוהה, משאירים ברתיחה למשך חצי שעה, מחוררים בעזרת סכין חדה את השקיות (2חורים) מנמיכים להבה, ומבשלים עוד כשעה. מעבירים לפלטה ומכסים בשמיכה או במגבת גדולה.
המעבר לפלטה צריך להיות לאחר רתיחה ולכן אם מכינים את החמין מוקדם או יום קודם יש להרתיח את החמין לפני שמעבירים לפלטה.
קטניות "הנמל" - מומלצות לטעם איכותי ביותר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות