כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, קבלו מתכונים מצוינים בחסות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • עוגה כושית רכה מאוד, קרמבו משובב עיניים ויש גם קינוחי כוסות ריבת חלב • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


עוגת כושית רכה מאוד בהקצפה / אתי אפינגר
החומרים:
3 ביצים.
2 כוסות סוכר.
1 כוס שמן.
2 כוסות מים חמים.
1/3 כוס שוקולית.
2/3 כוס קקאו.
1 כפית סודה לשתיה.
2 כפיות אבקת אפיה.
2 שקיות סוכר וניל+ כף תמצית וניל.
2 1/2 כוסות קמח.

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר למשך 8 דקות. מורידים מהירות ומוסיפים את השמן בזרם דק.
מערבבים את המים החמים עם הקקאו והשוקולית ומוסיפים לבלילה במיקסר.
מוסיפים את יתר החומרים, וברגע שהעיסה מתאחדת מכבים את המיקסר (כדי שהעוגה תהיה אוורירית - לא לערבב יותר מידי)
לאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.

חיה גלסטר שהעלתה את התמונה, מוסיפה: אני ציפיתי ב:

200 גרם שוקולד מריר.
1/2 כוס ריצ'.
ממיסים במיקרוגל ושופכים מעל העוגה.

בהצלחה.


קרמבו / ענת סמט
לעוגייה:

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
25 גרם סוכר.
75 גרם קמח.
1/2 כפית תמצית וניל.
קורט מלח.
1-2 כפות חלב קר.

למרנג איטלקי:

3 חלבונים בטמפרטורת החדר.
קורט מלח.
200 גרם סוכר.
40 גרם מים.
1 כפית תמצית וניל.

לציפוי:

200-250 גרם שוקולד מריר.
1 כף שמן.

ההכנה:

מתחילים בהכנת העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח, וניל ומלח, ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורה של דסקית.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים (או כל צורה שתבחרו) בקוטר 5-6 ס"מ. אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות או עד שהן מזהיבות. מצננים לחלוטין לפני הזילוף.

מכינים את המרנג: בקערת מיקסר שמים יחד חלבונים ומלח. בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד להמסה של הסוכר, ועד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של כ-115-118 מעלות. במהלך ההכנה, כשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. כשהסירופ מוכן מסירים מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד, בזרם דק. מקציפים את המרנג במשך 6-10 דקות, או עד שהוא יציב מאוד והקערה מרגישה נעימה למגע. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הווניל.

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ ומזלפים תלולית נדיבה על גבי כל עוגייה. מצננים את העוגיות במקפיא במשך כשעה.

ממיסים את השוקולד ושמים בתוך כוס גבוהה. מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב..טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים על התבנית להתייצבות. מצננים כ-10 דקות במקפיא ומגישים.

זה רק נשמע ארוך ומסובך, השתדלתי לפרט כמה שיותר כדי שהכל יהיה ברור. תיהנו.



קינוחי כוסות ריבת חלב / מרים לויסון
לריבת חלב:

שמים בסיר חצי כוס סוכר חום כהה.
חצי כוס סירופ תירס.
30 גרם מרגרינה.
1/8 כפית מלח.
מרתיחים הכל ביחד ואז מצננים ומוסיפים חצי מיכל ריצ'( קצפת צמחית) וקצת תמצית וניל, מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתקרר!

בינתיים מכינים את הגלידה:

8 ביצים מופרדות.
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם).
כוס סוכר.
2 קצפת צמחית ריצ'.

ההכנה:

מקציפים את הריצ' ומוסיפים את החלמונים והפודינג.
בקערה נוספת מקציפים את החלבונים עם הסוכר,עד שמתקשה ואז מקפלים ביחד!

ריסקתי עוגיות לוטוס ושמתי בתחתית הכוס, מעל זה כף גלידה, ריבת חלב, עוד כף גלידה, פירורי לוטוס ועוד ריבת חלב.

ראו הוזהרתן - טעים בטירוף!


קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק
מבשלות כשר שבת מתכונים בישול חרדיות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}