כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

חורף בחוץ? זמן מצוין למרק "דו קולור"

מנה מפתיעה ומחממת כיכבה השבוע, בין היתר בקבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • מרק חורפי בשני צבעים (התמונה המקורית בכתבה) זה הזמן לחורף טעים • מתכון

חורף בחוץ? זמן מצוין למרק "דו קולור"

 


כשנתקלתי במנה היפה הזו, בחוץ ירד גשם עז. זה היה טיימינג מושלם לגשת לשף קובי סטפנסקי ולבקש ממנו את המתכון לטובת קוראות 'לובי נשי'. אז הוא פרגן בשמחה:

 

מרק דו קולור - בטטה ואפונה / שף קובי סטפנסקי
מרק ל-10 מנות.
מתחילים עם מרק האפונה:

מצרכים:

10 תפוא גדולים קלופים.
1 קופסת אפונה בשימורים.
מלח.
פלפל.
א.מרק עוף לפי הטעם.

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מוסיפים את האפונה למשך כ-4 דקות.
טוחנים הכל ומתבלים לפי הטעם.

מרק בטטה:

מצרכים:

8 תפוחי אדמה גדולים קלופים.
4 בטטות.
1/2 חבילה שמיר.
מלח.
פלפל.
א.מרק עוף.
אגוז מוסקט.

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עד לריכוך.
מוסיפים את השמיר לעוד כ-5 דקות.
טוחנים ומתבלים במלח, פלפל, ומעט אגוז מוסקט.
אבקת המרק נועדה רק להדגיש טעמים ולא כתיבול מרכזי.

שני המרקים אמורים להיות סמיכים על מנת שלא יתערבבו.

להגשת המרקים:

לוקחים 2 כלים עם פיית מזיגה, שמים בכל כלי מרק אחר, ומוזגים בעדינות יחד משני צידי הצלחת.

בצלחת עגולה, ניתן לסובב מעט את הכלי בסוף המזיגה, כך שמתקבלת צורה נחמדה.

בהצלחה



מרק דו קולור. צילום: קובי סטפנסקי

מרק חורף תזונה פייסבוק בריאות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}