חלת האירוע: בואי לשדרג את שולחן החג
חלה ביתית טובה יכולה לשדרג כל סעודת שבת וחג לסעודה חגיגית במיוחד.
- שפית תמי פיליפ, מגזין טעימות
- כ"ח אלול התשע"ה
מגזין טעימות מציג: השפית תמי פיליפ ממלאת חלות בהפתעות ומציעה לחלה פרשנות קצת אחרת.
חלת תפוחים בדבש
פרווה דרגת קושי: קל חומרים מיוחדים: סוכר גבישי (להשיג בחנויות המתמחות) זמן הכנה: 1/2 1 שעות, זמן התפחה: 1 שעה+40 דקות לאחר עיצוב החלה, זמן אפייה: 35 דקות
2 חלות בקוטר 22 ס"מ
לבצק:
1/4 1 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים
1/2 קילו קמח
1 כוס מים
1/3 כוס סוכר
5 כפות דבש
1 כפית מלח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
למילוי:
2 תפוחי עץ מגוררים גס
1/2 כפית קינמון
3 כפות דבש
3 כפות קמח
לעיטור:
2 תפוחים מסוג גרנד בקליפתם
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מים
ביצה טרופה להברשה
1/4 כוס סוכר גבישי
מכינים את העיטור: שמים את חומרי הסירופ בסיר ומרתיחים. מוציאים את ליבות התפוחים, פורסים לפרוסות דקות מאוד, מכניסים לתוך הסירופ את פרוסות התפוחים ומרתיחים שוב. מכבים את האש ומניחים להצטנן כשעתיים. מסננים ושומרים את הסירופ.
מכינים את הבצק: שמים בקערית את השמרים (גם אם משתמשים ביבשים) עם רבע כוס מים וכפית מהסוכר וממיסים.
מכניסים לקערת המיקסר את כל הרכיבים היבשים ומתחילים ללוש במהירות אטית תוך הוספת נוזלי השמרים והשמן. מוסיפים את הנוזלים ולשים 10 דקות. מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
מרכיבים את החלה: לאחר תפיחת הבצק מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 10*30 ס"מ. מניחים לאורך המלבן חצי מהמילוי ומגלגלים לגליל הדוק וצפוף. מברישים את הגליל בביצה טרופה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתחילים לגלגל לצורת שבלול תוך כדי הנחת פרוסות תפוחים. זורים על החלות סוכר גבישי.
מתפיחים את החלות כ-45 דקות. אופים ב-180 מעלות כ-35 דקות.
מיד עם הוצאת החלות מהתנור, מזגגים בסירופ שנותר מהתפוחים. מצננים היטב.
הערה: ניתן להכין את החלות ללא המילוי ורק לעטר בפרוסות התפוחים. כך מתקבלת חלה שמתאימה לאכילה בארוחה בלוויית סלטים וכד'.
את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים מופלאים לחגי תשרי ניתן למצוא במגזין החגים המורחב של 'טעימות':
• השף תום פרנץ מארח ארבעה שפים לסעודת ראש השנה במגוון סגנונות
• נבחרת השפים מבית טעימות בחרה בשבילכם את עוגות הדבש הטובות ביותר שלה
• מרילין איילון מבשלת במרוקאית ומזמינה אתכם לסעודת חג אוריינטלית, צבעונית ועשירה
• הקונדיטורית לאה תורג'מן הכינה מתוקים מופלאים להגשה בסוכה
• הסטייליסטית ענת לבל מעצבת לכם את שולחן החג ומציעה טיפים ורעיונות לשולחן מהצילומים
• השפית פיליס גלזר מציעה רעיונות לארוחת חג בריאה בסטייל
• מרילין איילון לוקחת אתכם לאמריקה במדור 'מסביב לעולם'
• רבקה שיינין ערבבה ומזגה והכינה הצעות למשקאות שונים לחג הסוכות
ועוד הרבה הפתעות, כמיטב המסורת של טעימות!
מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות: https://www.facebook.com/teimotmagazine
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות