כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר לראש השנה

המתכונים המוגשים השבוע בחסות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' באווירת החג הקרב ובא • מתכונים שווים וחגיגיים ושתהיה לנו שנה טובה ומתוקה

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר לראש השנה


שושני תפוחים ובצק / Thalia van Dam
שכבת הבצק-
3-4 כוסות קמח קונדיטור.
2 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
שקית סוכר וניל.
3/4 כוס שמן.

בהתחלה הבצק קשה ללישה, אבל לא להתייאש. ללוש עם הידיים בלבד, כך שולטים על מצב הבצק. להוסיף קמח עד שהבצק מתייצב.
העיקר אל ייאוש וזה מצליח!

לתפוחים-
2
תפוחים אדומים חתוכים לחצי. לאחר שהסירו את הליבה לחתוך לרצועות ממש הכי דקות שאפשר. להניח בקערה עם מים ומיץ לימון ולהכניס למש מספר דקות במיקרוגל עד שמתרכך מעט.

מרדדים את הבצק לפסים - מלבן דק ברוחב של כ- 7 ס"מ. ומורחים איזו ריבה שאוהבים, מהולה במעט מים. על פיסת הבצק מניחים את הפלחים (בצורת חצי ירח) חצי על פיסת הבצק וחצי בולט ממנו. זורים קינמון לפי הטעם על כל רצועת הבצק וסוגרים את הרצועה - כך שהתפוחים בולטים כלפי חוץ מהבצק.
מגלגלים בזהירות את הבצק עם התפוחים הבולטים, מצמידים את הקצוות ומניחים בתבנית שקעים- מאפינס משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש ב 180° למשך 40 דקות.


רימוני לחמניות / ג'ודי דלבקוביץ'
המתכון הוא כל מתכון לחלות שתבחרו, והצורה ממש פשוטה ומשדרגת את שולחן החג: עיגול גדול יותר, ועיגולים קטנים.
בשלב מריחת הביצה מניחים את העיגול הקטן על הגדול, וכדי לעשות את צורת הכתר- פשוט משתמשים במספריים וגוזרים צורת פלוס. מפרידים מעט את ה'עלים' החוצה.


טארטלט פיצוחים / מיכל שווץ
לטארטלט:

300 גר׳ קמח.
200 גר׳ מרגרינה.
100 גר׳ אבקת סוכר.
1 ביצה.
מעט תמצית וניל.
קמצוץ מלח (אבל קמצוץ!)

למלית:
100 גרם מרגרינה.
1/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה (80 גרם).
1/3 כוס דבש (100 גרם).
1/4 כוס ריצ׳ (60 מ"ל).
300 גרם תערובת אגוזים קלויים (פקאן, שקדים, פיסטוק, קשיו, אגוזי לוז, בוטנים).

אופן הכנת הטארטלט:

במיקסר עם וו גיטרה לעבד את המרגרינה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק, להוסיף את הביצה ותמצית הוניל ולהמשיך לעבד עד להטמעת הביצה. להוסיף את הקמח והמלח במכה אחת ולעבד רק עד שהכל מתאחד. (אם מעבדים יותר מידי, הטארטלט לא נימוך ונשבר).

אופן הכנת המלית:

להמיס בסיר מרגרינה וסוכר, אחרי שנמס להוסיף דבש וריצ׳, לכבות את הלהבה ולהוסיף את הפיצוחים (רותח! זהירות).

קישורים:
עוד מתכונים וטיפים
ראש השנה חרדיות מבשלות כשר מתכונים אמהות מבשלות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}