זמן למנות הביניים • לביבות, קיש ופוקאצ'ה שידברו עליה
הראשונות מאחורינו, העיקריות מתקרמלות עוד טיפה וכעת הגיע הזמן: מנות הביניים • הדודה תזכור את זה - הלביבות של עופרי • לצמחוני ולאנין הטעם – קיש בצל שעושה חשק לעוד • ובפנית הלא סטנדרטי ומומלץ בחום – פוקאצ'ה • דו איט • מתוך 'מגזין בופה'
- אלי יעקובי
- כ"א אלול התשע"ה
הרעב כבר מתמוגג קצת, היין בכוסות ובדיוק הילד מספר את מה שלמד בחיידר. רגע לפני ששיחות החג עולות שלב, זה הזמן לרוץ למטבח, לבדוק מה שלום המנה העיקרית, ולשלוף את הפתעת הביניים – מנה קלילה ולא מחייבת, שנותנת עוד תוספת קטנה של טעם טוב, והכל – בקלי קלות.
לקראת החגים שבפתח – 'בחדרי חרדים' מגיש לכם יחד עם חברת 'הנמל' סדרת מתכונים קלים ופשוטים להכנה, שיהפכו את שולחן החג לחגיגה מלאת טעם.
ולא רק שהמתכונים לא מסובכים, אלא שאת המוצרים – המפתח לכל מתכון מנצח, תוכלו למצוא בקלות במרכול הקרוב. מיטב השפים של 'הנמל' עבדו על המתכונים כשמה שמנחה אותם זו הפשטות – להרשים, ובקלי קלות.
רוצים ללמוד לבשל, מבשלים המון ומחפשים לשדרג – או בקיצור, אוהבים את המטבח? אלו המתכונים בשבלכם. אז יאללה, לגזור ולשמור.
רגע לפני העיקרית: הלביבות של עופרי
מתכון מגזין 'בופה'
מצרכים ל-40 לביבות קטנטנות:
חצי ק"ג בטטה מקולפת ומגורדת (בחלק הגדול והגס של הפומפייה)
2 בצלים בינוניים מקולפים ומגורדים (בחלק הגדול והגס של הפומפייה)
חצי ק"ג בשר בקר טחון
3 ביצים טרופות
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
כף עלי תימין שטופים
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים תוך כדי לישה ועיסוי רב המיועדים לשחרר את החלבונים מהבשר (אין במתכון קמח או פירורי לחם לקשירה אלא רק ביצים, והפעולה הזאת חשובה מאוד לקשירת החומרים ולמניעת התפרקות בטיגון).
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות. מוציאים ושוב מערבבים היטב את התערובת. על להבה נמוכה מחממים שמן לטיגון במחבת טפלון.
יוצרים לביבות קטנות ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
המתיקות של הבטטה בשילוב הבשר והתימין יוצרים טעם עדין ומיוחד.
הקיש שידברו עליו - קיש בצל
מתכון מגזין 'בופה'
לבסיס:
1/2 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
מלח
1/4 כוס מים קרים
למלית:
8-6 בצל לבן פרוס דק
1/4 כוס יין לבן
מלח
פלפל לבן
50 גרם חמאה
3 ביצים
250 מ״ל שמנת מתוקה
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס: שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים בְּבצק תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או 12 קוקוטים אישיים.
למלית: מחממים מחבת וממיסים את החמאה.
לא סטנדרטי, ומומלץ: פוקאצ'ה
מתכון מגזין 'בופה'
מצרכים:
קילו קמח לבן
11/2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
31/2 כוסות מים (כוס פלסטיק חד-פעמית)
11/2 כפות מלח
3\4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק - מערבבים את כל החומרים, למעט המלח. לשים 7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות. מורחים על הבצק שכבה דקה של שמן זית.
התפחה ועיצוב - מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות. לאחר התפיחה הראשונה 'מפילים' את הבצק ומתפיחים עוד 25 דקות.
מחלקים את הבצק לכדורים (כל אחד 200 גרם).
מותחים את הכדור ומורחים שמן זית. מפזרים מלח גס ורוזמרין. אפשר לפזר מעל הפוקאצ'ות קוביות גבינה בולגרית, זיתים, פלפלים קלויים, עגבניות שרי וכדומה.
אפייה: מחממים תנור ל 200 מעלות. מכניסים את הפוקאצ'ות לתנור החם למשך 15-10 דקות של אפיה.
הפוקאצ'ה צריכה להיות זהובה מכל הצדדים. מוציאים ומטפטפים שמן זית.
בתיאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות