כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

הכל בחיים זה הרושם הראשוני • שלוש מנות פתיחה לשולחן החג המושלם

יש לכם מנה עיקרית, קינוח וסלטים? נשאר רק לדאוג למנת פתיחה שתשביע, תרשים – ותתן אות לבאות • פטה כבד עוף מוגש עם צ'טני פפאיה וצנימים • קרמבל עירית על עגבניות שרי ובצלצלי שאלוט • והמנה המנצחת - סלט סלמון היסטרי • מתוך 'מגזין בופה'

הכל בחיים זה הרושם הראשוני  • שלוש מנות פתיחה לשולחן החג המושלם

 


הכנתם הכל, שולחן החג מושלם ואפילו הגביעים כבר עומדים במקום, מעונבים בסידורי המפיות. מה נשאר? נשאר מנה פותחת שתיתן לכולם להרגיש היי, זה חג היום. כמו בחיים, רושם ראשוני קובע גם על השולחן, והנה ההזדמנות שלך להפגין את כישורי המטבח שתמיד דיברת עליהם.

לקראת החגים שבפתח – 'בחדרי חרדים' מגיש לכם יחד עם חברת 'הנמל' סדרת מתכונים קלים ופשוטים להכנה, שיהפכו את שולחן החג לחגיגה מלאת טעם.

ולא רק שהמתכונים לא מסובכים, אלא שאת המוצרים – המפתח לכל מתכון מנצח, תוכלו למצוא בקלות במרכול הקרוב. מיטב השפים של 'הנמל' עבדו על המתכונים כשמה שמנחה אותם זו הפשטות – להרשים, ובקלי קלות.

רוצים ללמוד לבשל, מבשלים המון ומחפשים לשדרג – או בקיצור, אוהבים את המטבח? אלו המתכונים בשבלכם. אז יאללה, לגזור ולשמור.

 


באתגר הזה אתם הולכים לעמוד: פטה כבד עוף מוגש עם צ'טני פפאיה וצנימים
מתכון מגזין 'בופה'

מצרכים:

1 ק"ג כבד עוף צלוי
150 גרם שומן אווז או שמן זית
2 יחידות בצל לבן קצוץ
5 ביצים קשות מגוררות
2 כפות ויסקי משובח

לצ'אטני פפאיה:

100 גרם אננס משומר חתוך לקוביות קטנות + 50 גרם נוזל של האננס
100 גרם פפאיה יבשה חתוכה לקוביות קטנות
1 יחידות פלפל צ'ילי אדום
3 כפות סוכר
1/3 כוס חומץ
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

ממסים בסיר את שומן האווז, מסננים ומקררים היטב. מטגנים את הבצל בשומן אווז עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים ביחד עוד כשתי דקות. מסירים מעל האש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מקררים ומוסיפים את הוויסקי והביצים.

טוחנים במטחנת בשר, מתקנים טעם ומכניסים לתבנית אלומיניום (אינגליש-קייק) שמרופדת בניילון נצמד. מקררים לפחות 6 שעות ומגישים בליווי צנימים וצ'אטני פפאיה.
להכנת הצ'טני פפאיה: מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד לקבלת סירופ.

 


כזה עוד לא טעמתם: קרמבל עירית על עגבניות שרי ובצלצלי שאלוט
מתכון מגזין 'בופה' (שימו לב: המתכון חלבי)

מצרכים:

1 סלסילת עגבניות שרי
1 צנצנת בצלצלי שאלוט מסוננים מושרים במים
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

להקרמה:

1 שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

לקרמבל עירית:

100 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם קשיו קלוי
50 גרם שומשום שחור
2 שיני שום כתושות
3 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

הכנת הקרמבל - שמים במעבד מזון את המצרכים ומעבדים למסת פירורים. מעבירים לכלי ומניחים במקפיא.

הכנת רוטב ההקרמה - טורפים בקערה את כל המצרכים.

הכנת הירקות - יוצקים שמן למחבת ומטגנים את העגבניות שלמות תוך כדי ערבוב. מתבלים ומוסיפים את בצלצלי השאלוט שהושרו במים לאחר סינון.

ממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. מסירים מעל האש, מוסיפים את זיתי הקלמטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים בכלים עד חצי הגובה.

יוצקים שמנת מעל הירקות ומפזרים קרמבל בנדיבות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.

 


מנה ראשונה מנצחת: סלט סלמון
מתכון מגזין 'בופה'

מצרכים ל- 4 מנות:

800 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעצמות
2 ראשי חסה, מופרדים לעלים
2 נקטרינות קשות ופרוסות דק לפרחים קטנים
חצי ראש כרובית, מופרד
צ'ילי חריף, פרוס לטבעות
חופן עלי זעתר טריים
3 שיני שום קצוצות
לימון סחוט
שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות. משמנים את הסלמון בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הנתח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.

אופים 15 דקות.

שמים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים בצלחת הגשה ומפזרים חתיכות סלמון על הסלט.

3

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}