כ"ה כסלו התשפ"ה
26.12.2024

עוגות רבותי, עוגות • שתי עוגות וקרמבל לקפה של בוקר ראש השנה

אוהבים עוגות? מי לא • 'בחדרי חרדים' וחברת 'הנמל' מפנקים אתכם בשלושה מתכונים נהדרים ופשוטים להכנה • עוגת השמרים המפורסמת של סבתא מרים • עוגת שמרים במילוי אוכמניות וחלבה • קרמבל אגוזי לוז על תפוחים וחמוציות • נסו עכשיו • מתוך 'מגזין בופה'

עוגות רבותי, עוגות • שתי עוגות וקרמבל לקפה של בוקר ראש השנה

 


בוקר ראש השנה מוצא אותנו ממתינים לארוחת הצהריים, ובינתיים רוצים משהו קליל, כזה שיזכיר לנו שאנחנו בחג, אך שחלילה לא ימלא אותנו לקראת סעודת היום. בדיוק בשביל השעות הללו, עם הילדים, הגיסות והשוויגער, הכנו לכם את שלושת המתכונים הבאים.

'בחדרי חרדים' מגיש לכם יחד עם חברת 'הנמל' סדרת מתכונים קלים ופשוטים להכנה, שיהפכו את שולחן החג לחגיגה מלאת טעם.

ולא רק שהמתכונים לא מסובכים, אלא שאת המוצרים – המפתח לכל מתכון מנצח, תוכלו למצוא בקלות במרכול הקרוב. מיטב השפים של 'הנמל' עבדו על המתכונים כשמה שמנחה אותם זו הפשטות – להרשים, ובקלי קלות.

רוצים ללמוד לבשל, מבשלים המון ומחפשים לשדרג – או בקיצור, אוהבים את המטבח? אלו המתכונים בשבלכם. אז יאללה, לגזור ולשמור.

 


עוגת שמרים מבית סבתא מרים
מתכון מגזין 'בופה'
שף מתכון: מיה קליין
סטיילינג: ליבת רות
צילום: נמרוד גינשר

המצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית שמרים "עולה עולה"
2 ביצים
2 חב' מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כוס סודה (לא אבקת סודה לשתיה)

אופן ההכנה:

לצקת את כל החומרים לקערה, להוסיף בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק רך ונעים. לחלק את הבצק ל-4 רולדות ולשמור במקרר לכמה שעות או למשך הלילה

הערה חשובה: ניתן למלא בעשרות ווריאציות החל מקקאו, ריבה, קינמון, תפוחים או כל ארומה אחרת שעולה בדעתכם. בתיאבון!

 


עוגת שמרים במילוי אוכמניות וחלבה
מתכון מגזין 'בופה'
שף מתכון: מיה קליין
סטיילינג: ליבת רות
צילום: נמרוד גינשר

לעוגה:

קילו קמח לבן
30 גרם שמרים טריים
10 גרם משפר אפייה
200 גרם חמאה
300 גרם חלב
4 ביצים
3/4 אבקת סוכר
כפית מלח

למלית:

400 גרם ממרח חלבה
200 גרם מלית אוכמניות

לסירופ הסוכר:

2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
לימון

אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים, אבקת הסוכר ומשפר האפייה, ומערבבים.

ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב. בודקים שהטמפרטורה נעימה ומערבבים עם הביצים. מוסיפים את הנוזל לקמח ולשים 3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.

מעבירים את הבצק למקרר ומשאירים אותו למשך לילה לתפיחה אטית (או לשעתיים לפחות), כשהבצק קר נוח לעבוד איתו. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק בממרח חלבה ועליו מפזרים את מלית האוכמניות באופן לא שווה. מגלגלים לרולדה וחותכים לחתיכות רוחביות בעובי 3 ס"מ.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את חתיכות הרולדה - המלית כלפי מעלה. מתפיחים כ-30 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מכניסים את העוגה לתנור ל 45 דקות

ואת הסירופ:

מחממים הכול בסיר עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגה החמה בסירופ ומגישים.

 


קרמבל אגוזי לוז על תפוחים וחמוציות
מתכון מגזין 'בופה'
שף: מתכון: מירי זורגר
סטיילינג: ליבת רות
צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים לתפוחים:

6 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן
4 כפות סוכר דמררה
מעט וניל או קינמון
1 כוס חמוציות מושרות במים חמים

מצרכים לציפוי קרמבל אגוזים:

150 גרם חמאה או מרגרינה
150 גרם סוכר דמררה
150 גרם קמח
150 גרם אגוזי לוז גרוסים או
כל אגוז אחר

אופן ההכנה:

הכנת הקרמבל - שמים במעבד מזון את המצרכים ומעבדים למסת פירורים, מעבירים לכלי ומניחים במקפיא.

הכנת התפוחים - יוצקים שמן למחבת ומחממים. מעבירים את התפוחים ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הסוכר והווניל או הקינמון ומערבבים תוך כדי טיגון עד שהנוזלים התאדו כ-10 דקות. מסירים מעל האש ומוסיפים את החמוציות.

ממלאים בכלים עד חצי הגובה ומעל מפזרים בנדיבות את הקרמבלס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה כ-20 דקות – והנה לכם קרמבל לתפארת. תהנו.

2

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}