חלבי זה הכי הכי • ארבעה מתכונים מנצחים לבוקר מפנק של חול המועד
קינוח, מנה ראשונה או מנה קלה לקפה של בוקר • 'בחדרי חרדים' עם מתכוני 'הנמל' במיוחד לרגל החגים המתרגשים עלינו, רק לטובה • המדהים – קרם גבינה בכוסות אירוח • המזין – סלט רענן וכדורי לאבנה • המתחכם – קרמבל דובדבנים • וזה שתמיד עובד – עוגיות שוקולד צ'יפס • מתוך 'מגזין בופה'
- אלי יעקובי
- כ"א אלול התשע"ה
לקראת החגים שבפתח – 'בחדרי חרדים' מגיש לכם יחד עם חברת 'הנמל' סדרת מתכונים קלים ופשוטים להכנה, שיהפכו את שולחן החג לחגיגה מלאת טעם.
ולא רק שהמתכונים לא מסובכים, אלא שאת המוצרים – המפתח לכל מתכון מנצח, תוכלו למצוא בקלות במרכול הקרוב. מיטב השפים של 'הנמל' עבדו על המתכונים כשמה שמנחה אותם זו הפשטות – להרשים, ובקלי קלות.
רוצים ללמוד לבשל, מבשלים המון ומחפשים לשדרג – או בקיצור, אוהבים את המטבח? אלו המתכונים בשבלכם. אז יאללה, לגזור ולשמור.
ארבעת המתכונים הבאים חלביים, מתאימים לקינוח וגם למנה ראשונה, ויעניקו לכם את מה שתמיד רציתם – היכולת להיות טעים, מקורי ומפתיע, והכל בעלות מזערית וגם (ואת זה אל תגלו לשוויגער) במינימם של מאמץ. לא מאמינים? נסו אותנו
המדהים: קרם גבינה בכוסות אירוח
מתכון מגזין 'בופה'
לקרם דרוש:
500 גרם גבינה לבנה
250 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם אבקת סוכר
גרודה מלימון אחד
שקית פודינג וניל
לקישוט דרוש:
קונפיטורת אוכמניות ושבבי שקדים קלויים.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמנת עם הפודינג. מוסיפים את הגבינה, אבקת הסוכר וגרודת הלימון וממשיכים לערבב לקרם חלק. מוזגים את הקרם לכוסות האירוח ומעטרים בקונפיטורה ובשבבי השקדים.
מתכון מגזין 'בופה'
למנת בוקר, או סתם לפנק: סלט רענן וכדורי לאבנה
מתכון מגזין 'בופה'
לסלט דרוש:
4 כדורי לאבנה משובח
20 עלי בזיליקום
אשכולית אדומה פרוסה
ראש חסה
חופן קשיו קלוי
2 גזרים קלופים לרצועות דקיקות
5 שקדים ירוקים פרוסים
לרוטב ויניגרט דרוש:
200 גרם דבש
230 גרם סילאן
150 גרם חומץ בן יין אדום
6 שיני שום
200 גרם שמן זית
600 גרם שמן קנולה
25 גרם לימון
אופן הכנת רוטב הוויניגרט:
שמים במעבד מזון את כל הרכיבים מלבד השמנים, טוחנים ותוך כדי מוסיפים את השמנים בזילוף.
בניית המנה:
מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה מלבד כדורי הלאבנה. מניחים בצלחת הגשה ולמעלה את כדורי הלבאנה.
וכך תקסימי את השוויגער: קרמבל דובדבנים
מתכון מגזין 'בופה'
מצרכים:
1 צנצנת דובדבנים
40 גרם חמאה מומסת
15 גרם ליקר דובדבנים
לקרמבל -
100 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם פיסטוק או לוז
50 גרם שיבולת שועל
להגשה -
קצפת ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הדובדבנים עם חמאה מומסת וליקר דובדבנים.
ממלאים כוסות עד כ-3/4 מהגובה.
מכינים את הפירורים: במעבד מזון טוחנים קמח ושקדים, מוסיפים סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים למסת פירורים. מוסיפים פיסטוקים ושיבולת שועל ומעבדים לפירורים. מקפיאים 10 דקות. מפזרים את הפירורים מעל הדובדבנים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד להשחמה.
מקשטים באבקת סוכר ופירות יער - ויש לכם קרמבל.
תמיד עובד: עוגיות שוקולד ציפ'ס
מתכון מגזין 'בופה'
מצרכים:
250 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
ביצה
כוס קקאו
1/2 1 כוסות קמח
חבילת שוקולד צ'יפס 'הנמל'
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים במיקסר את הסוכר והחמאה. מוסיפים ביצה. מוסיפים קמח, קקאו, שוקולד צ'יפס ואבקת אפייה.
יוצרים מהבצק עוגיות עגולות ושטוחות ואופים כ-12 דקות. והנה יש לכם את עוגיות שוקולד הצ'יפס האהובות על כולם, באחריות. בתיאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות