כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, קבלו מתכונים באדיבות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • והפעם גם מתכון מ'אבא מבשל כשר' ותמונה שגררה הרבה בקשות למתכון • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


המתכון הראשון הפעם של "אבות מבשלים כשר" - מי אמר שרק נשים במטבח?

קובה/בסטיל/ניוקי? יוסי כהן
על השם לא היו סגורים בקבוצה, על התמונה המפתה דווקא היו סגורים לחלוטין. לא משנה השם, רק תנו מתכון.

מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוך, מועכים לפירה, מוסיפים חלמון ומעט קמח.

מטגנים בצל ומוסיפים בשר טחון. מתבלים לפי הטעם ומוסיפים מעט צנובר.

לוקחים מעט מהעיסה של תפוחי האדמה, מועכים לצורת עיגול, ממלאים בבשר וסוגרים כמו בקובה.
מקמחים, טובלים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק.



פשטידת ירקות / מירי פינקר
מרתיחים 4 תפוחי אדמה גדולים וגזר אחד.
כשמתקררים, לרסק הכל היטב, להוסיף אבקת מרק עוף ומעט מלח, פלפל שחור, כורכום, מעט מאוד
כוסברה קצוצה.

לבחוש הכל לבלילה ולהוסיף 9 ביצים. לערבב היטב ולהוסיף גרגרי אפונה וגזר חתוך לקוביות. לערבב בעדינות.
למזוג לסיר שחומם בשמן עמוק לשים בתוכו ריבוע של נייר אפייה ולמזוג את הבלילה לחמש דקות לאחר מכן להכניס לתנור מחומם -200 מעלות עד לבישול והשחמה בתאבון.
הגובה נוצר מהכמות והסיר.


מניפת חציל במילוי עוף והודו טחון / ריקי
פורסים פרוסות חציל - לא עד הסוף, ממליחים במעט מלח גס.
יוצרים מסת קציצות, כל אחת לפי טעמה האישי.
לאחר חצי שעה בערך, ממלאים בין הפרוסות, מערבבים רסק עגבניות עם שום כתוש, מעט מלח, פלפל שחור, 2 כפות סוכר או ממתיק מלאכותי לפי הטעם, כוס מים.
שופכים על החציל את הרוטב, אם נשאר ממסת הקציצות יוצרים קציצות ושמים בתבנית.
אופים בתנור על 200 מעלות מכוסה בנייר כסף.

מורידים את הכיסוי ואופים עוד 40 דקות.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק
אוכל לשבת מתכונים מבשלות כשר פייסבוק חרדיות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}