ה' חשון התשפ"ה
06.11.2024

נדחו בקשות מבקשי מקלט נגד זימונם לחולות

בית המשפט המחוזי בתל אביב, דחה בקשות של 12 מבקשי מקלט מאריתריאה, להקפיא את הזימון שקיבלו לחולות

מרכז השהייה חולות. צילום: פלאש 90
מרכז השהייה חולות. צילום: פלאש 90


ביהמ"ש המחוזי בת"א בשבתו כבימ"ש לעניינים מנהליים, קיבל את עמדת המדינה ודחה היום (א') 12 בקשות רשות ערעור שהוגשו על ידי מסתננים השוהים בארץ לפחות 4 שנים. הבקשות הוגשו לאחר שבית הדין לעררים בת"א דחה את בקשתם לצו ארעי שיקפיא את הזימונים שקיבלו למתקן השהייה חולות.

נגד כל המבקשים הוצאו הוראות שהייה וזימון למתקן השהייה חולות לאור תוצאתו של בג"צ טשומה, אשר לפיו שוחררו לאחרונה כ-1,200 מסתננים אשר שהו במתקן מעבר לתקופה אשר אושרה בפסק הדין. על הוראות השהייה והזימון הגישו המבקשים ערר לביה"ד לעררים בת"א ובו בקשה לצו ביניים שיקפיא את הוראת השהייה. בית הדין לעררים לא הוציא צו ארעי ועל כך הוגשו בקשות רשות הערעור לביהמ"ש המחוזי בת"א.

עמדת המדינה הייתה כי אין הצדקה לתת צווים ארעיים, טענות המבקשים כלליות בלבד ונועדו לעכב באופן גורף התייצבות מסתננים במתקן השהייה בחולות, ללא קשר לנסיבות הפרטניות של כל אחד מהם, באופן שאינו עולה בקנה אחד עם תוצאת פסק דינו של בית המשפט העליון.

ביהמ"ש קבע כי "הבקשות כוללניות, זהות אחת לרעותה, אינן מפרטות נסיבות פרטניות הנוגעות ספציפית לכל אחד מהמבקשים שיש בהן נימוק להשהות את הוראת השהייה. קבלת הבקשות תהווה עצירה גורפת של הוראות השהייה כפי שהוצאו, עת נקבע לא אחת כי קיים אינטרס לגיטימי של הרשות במניעת השתקעות מסתננים במרכזי ערים".

עוד קבע בית המשפט כי "המבקשים טוענים לאכיפה בררנית ובאותה נשימה מציעים אכיפה בררנית מסוג אחר כלפי מסתננים "חדשים" דווקא". השופטת צילה צפת כתבה בהחלטה "לא מצאתי כי ייגרם נזק בלתי הפיך היה וצו השהייה ייכנס לתוקפו טרם מתן החלטה בבקשה לצו ביניים ובערר".

בשבוע שעבר שוחררו ממתקן חולות 1,178 מבקשי מקלט מסודאן ואריתריאה, שם שהו למעלה משנה, בעקבות פסיקת בג"צ. על המשוחררים נאסר לגור ולעבוד בתל אביב ובאילת.
מתקן חולות מבקשי מקלט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}