כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע - קבלו מתכונים נבחרים בחסות קבוצת הפייבוק 'אמהות מבשלות כשר' • קציצות בשר, מאפה ממולאבשר, חטיפי פצפוצי אורז ועוגיות יפהפיות • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


עוגיות / שמחה כהן
המצרכים:

350 גרם שוקולד מריר (אפשרות לשלב עם חלבי).
50 גרם חמאה/מרגרינה.
3 ביצים.
1/2 כוס סוכר.
3 כפות חלב.
3/4 כוס קמח.
1 כפית אבקת אפיה.
1 כוס אגוזים או שקדים טחונים (100 גרם).
סוכר לציפוי.
אבקת סוכר לציפוי.

אופן ההכנה:

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה אגוזים או שקדים טחונים - מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקה נוטה להיספג.

אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

בהצלחה ובתאבון!


חטיף פצפוצי אורז / שמחה כהן
רכיבים:

8 כוסות פיצפוצי אורז.
200 גרם חלווה.
1 חבילת מרגרינה או חמאה.
6 כפות דבש מלאות.
חצי כוס סוכר.
5 כפות קקאו.

הכנה:

מבשלים את כל החומרים, למעט הפיצפוצים, על אש קטנה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
לשפוך את הקרם על 8 כוסות פיצפוצי אורז ולערבב היטב. אפשרות 1 להניח עם כף כמות רצויה במנג'טים (כמו בתמונה) או אפשרות 2 להדק בתבנית מלבנית לגובה של כחצי ס"מ (קצת יותר) לקרר במקרר עד שיתקשה ולחתוך לריבועים.


גוז'גיז'ה - מאפה ממולא בשר / טובי אביב
1 קילו קמח מנופה.
(סוד מקצועי שאני מגלה לכם פה בהרבה אהבה)
2 כפות גדושות מיונז( במקום ביצה ושמן).
מלח ומים.
לשים היטב ומניחים בצד למשך 15 דקות בערך.

למלית:

1 קילו בשר טחון.
7 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנטנות.
מלח.
פלפל.
כמון.
מערבבים הכל יחד.

את הבצק פותחים לגליל ארוך ועבה וחותכים בסכין פרוסות מעוגלות.
פותחים במערוך כל עיגול, מניחים מהמלית וסוגרים את הבצק. כך עם יתר העיגולים.
מכניסים לתנור בחום הכי גבוה עד שמשחים.
ובתיאבון.


קציצות בשר / שני כהן
הפעם הכנתי מהודו טחון, אבל אפשר מבשר טחון/עוף.

המצרכים:

חצי קילו הודו טחון.
בצל בינוני חתוך קטן.
3 שני שום כתוש.
פטרוזליה קצוצה.
ביצה.
3 כפות פרורי לחם.
פלפל, מלח, פפריקה מתוקה.

ההכנה:

מערבבים היטב ומכינים רוטב:
מטגנים חצי בצל, מוסיפים שעועית/אפונה קפואה, מחכים שכל הקרח יימס ומוסיפים רסק קטן, פלפל, מלח ומים שיכסו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את הקציצות... מבשלים חצי שעה מכוסה חלקית.


מתכונים אמהות מבשלות מבשלות כשר שבת אוכל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}