ט"ז תשרי התשפ"ה
18.10.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, קבלו מתכונים לשבת בחסות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' והפעם מגוון קינוחים צבעוניים וקלים מאוד להכנה • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה






קינוח קצפת בצבעים / הני קלאר
מתכון:
קצפת צמחית פרווה.
שוקולד מריר.
צבע מאכל.
סוכריות ופקאן לקישוט.

ההכנה:

חילקתי את הקצפת לשני חלקים.
לחלק הראשון הוספתי צבע מאכל אדום.
בחלק השני המסתי שוקולד מריר וערבבתי.
מלמעלה סוכריות קישוט ופקאן.

לטיפים שדרוג מאת ריקי רוזנברג:
במקום סתם צבע מאכל אפשר להוסיף תמצית תות מיוחדת/רוטב תות שמוכרים בחנויות למוצרי אפיה. אם אין לך חנות כזאת באזור, אפשר להוסיף אבקת ג'לי תות פשוטה מהסופר או רכז פרי קפוא של פריגת. כל הרעיונות הנ"ל נותנים גם צבע יפה וגם טעם... לתערובת החומה אפשר להוסיף אבקת נוגט, זה מאד מאד משדרג.


גרסה נוספת למתכון של הני קלאר
מתכון:

קצפת צמחית פרווה.
כף קפה.
50 גרם פקאנים מסוכרים מרוסקים.

ההכנה:

לערבב הכל ביחד,
מלמעלה שוקולד מריר ובוטנים אמריקאים.


סהרונים בטעם וניל / ציפי אדלהייד
1 קילו קמח.
3 כפות שמרים.
לערבל יחד בקערת המקסר.

בקערה נפרדת:

300 גרם מרגרינה.
1 כוס סוכר.
2 כוסות מים רותחים.
להמיס הכל יחד.
לאחד תערובות.
להוסיף 2 ביצים ולערבל לבצק רך ונעים.

להתפיח רבע שעה בחוץ ועוד שעה במקרר.

לחלק את הבצק ל 6-7 חלקים, לרדד כל חלק לעיגול בעובי ס״מ בערך.
לחתוך ל 16 חלקים (כמו פיצה), לגלגל מבחוץ לבפנים.
להניח בתבנית מרופדת להתפחה של עוד 10 דקות.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 עד שמשחים( בערך 20 דקות).
ישר כשיוצא מהתנור לטבול כל קוראסון ברוטב שהוכן מראש.

רוטב לציפוי:
להמיס בסיר:
2 כוסות מים.
1 כוס סוכר.
1/2 בקבוק תמצית וניל.
3 כפות מיץ לימון.
לטבול ולהניח לקירור.

טוב מאד בהקפאה.
לשמור בצורה סגורה היטב - אם לא מקפיאים.


גליליות במוס שוקולד מצופות בשוקולד לבן ושברי אגוזים / ענת סמט
למוס:
200 גרם שוקולד מריר.
1/4 כוס מים (60 מ"ל).
1/2 כוס סוכר (100 גרם).
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
1 כפית אבקת קפה נמס.

בקערה שוברים שוקולד מריר לקוביות. מוסיפים מים וסוכר. ממיסים הכול בבן מארי או במקירוגל. (עדיף בן מארי,המרקם יוצא עדין ואחיד).
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וקפה לקצפת רכה.
מערבבים בעדינות את הקצפת עם תערובת השוקולד.

מזלפים לגליליות, תוקעים מקלות (לא חייבים)ומעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.

לציפוי:

300 גרם שוקולד לבן.
250 מ"ל (חבילה קטנה) שמנת מתוקה.
60 גרם חמאה רגילה.
שברי אגוזים לטעמכם האישי.

שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומניחים בצלחת.
מחממים שמנת וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית - עד שנוצרות בועיות קטנטנות. בוחשים מדי פעם - לא מגיעים לרתיחה. מכבים את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד לשמנת החמה ומתחילים לבחוש במרץ, עד לקבלת קרם סמיך ואחיד. בהתחלה נדמה כאילו השוקולד ממש מתפרק או הופך למין מסטיק – לא להתייאש: אחרי כמה דקות של בחישה השוקולד מתאחד לתוך השמנת. מוסיפים מעט שברי אגוזים.

טובלים את הגליליות בשוקולד הלבן ומקררים לפחות 4 שעות.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק
מבשלות כשר מתכונים אוכל לשבת פייסבוק קינוחים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}