הטמפרטורות לוהטות: ומה עם התינוק שלך?
איך נדאג לתזונת התינוק שלנו וממה צריך להיזהר בחום הכבד? • סימילאק למהדרין מסביר
בימים האחרונים כולנו מרבים בשתיית מים ועוברים למזונות קלילים יותר, ומרבים לשבת קרוב למזגן. אך מה מתאים ומומלץ כשזה מגיע לתינוק הרך שלנו? שימו לב למה חשוב להיות ערים, ומה צריך להדליק נורות אדומות:
תינוקות חשופים יותר ממבוגרים להתייבשות, כיוון שקצב נשימתם מהיר יותר, יציאותיהם מימיות והכליות שלהם עדיין לא בשלות דיין לאגירת המים בגוף. חשוב לזכור כי התינוק שלכם אינו יכול לספר לכם שהוא צמא, והוא תלוי בכם שתספקו לו את כמות הנוזלים הדרושה.
ימי הקיץ החמים, מציבים בפנינו לא מעט שאלות בנוגע לנוזלים והרגלי השתייה המומלצים לתינוקות ופעוטות ואכילת מזונות מצננים. להלן השאלות המרכזיות המטרידות את ההורים, והתשובות המדעיות להן.
• מאיזה גיל מותר לתת לתינוק לשתות מים?
ע"פ הנחיות משרד הבריאות מגיל חצי שנה ומעלה. הוספת נוזלים אחרים, פרט לחלב אם או תרכובת מזון לתינוקות עד גיל חצי שנה מסוכנת לבריאותו של התינוק כיוון שעלולה לבוא על חשבון הרכיבים התזונתיים החיונים להתפתחותו.
• מה קורה אם הילד מתחת לגיל חצי שנה וחם מאד בחוץ?
במידה והתינוק הינו מתחת לגיל חצי שנה, הקפידו על הנקה או הזנה בתמ"ל בזמנים קבועים, כך שהתינוק יקבל במהלך היום את הנוזלים הדרושים לגופו. במקביל היו ערניים לסימנים היכולים להעיד על מחסור במים והתייבשות.
• כיצד תזהו שתינוקכם בסכנת התייבשות? להלן סימנים המראים חוסר בנוזלים אצל תינוקות:
פה יבש, בכי ללא דמעות, חיתול יבש במשך למעלה מ-3 שעות, עיניים או לחיים שקועות
עליה של חום הגוף, התנהגות בלתי רגילה, רגזנות וישנוניות.
• הפעוט כבר בגיל חצי שנה ואינו מוכן לשתות מים, כיצד ניתן לעודד אותו לכך?
ממחקרים עולה שמומלץ להקפיד על שתייה במשך היום ומבין המשקאות יש להעדיף מים. מחקרים מראים כי שתייה של מיצים או משקאות ממותקים בכמות גדולה עלולה להחליף מזונות בעלי ערך תזונתי אחר, לפגוע בתיאבון ולגרום לעששת.
• יש להפוך את שתיית המים לנגישה יותר. יש להזכיר לילדים לשתות, להפחית את קניית המשקאות הממותקים, לשתות יחד עם הפעוט (ניתן לשלב משחקי שתייה) ניתן לקנות כוס יפה ולהוסיף למים קוביות קרח כדי לגרות את הפעוט לשתות.
• מה עם תינוקות שעוברים למזון מוצק?
בכל מקרה, אין לתת לתינוקות חלב פרה ניגר (או חלב מכל מקור בע"ח אחר) עד גיל שנה. כמו כן, חשוב שהפירות והירקות יוגשו במרקם טחון. פירות וירקות מצננים ומהווים מזון אידיאלי לתקופת הקיץ, אך יש להקפיד ולהימנע מלתת להם פירות בחתיכות גדולות ובמרקם גס מדי- אלו מהווים סכנת חנק לתינוקות ולפעוטות שטרם הגיעו לגיל חמש שנים: המנעו מפירות וירקות קשים, ענבים וכד'.
• על מה חשוב להקפיד בחום הכבד בכל הנוגע להגיינה?
יש לנקות את הבקבוקים לאחר כל האכלה. יש לנקות היטב את הבקבוקים, הפטמות, המכסים, הטבעות,
מחלק המנות וכן את כל הכלים המשמשים להכנת התמ"ל באמצעות מברשות ניקוי מיוחדות ולהשתמש במים חמים ובסבון. לגבי אחסון התמ"ל - יש להקפיד לא במקום חם, שקרני השמש מגיעות אליו.
• האם ניתן לקרר תרכובת מוכנה של מזון לתינוקות (תמ"ל) בימים החמים כך שתרענן את התינוק בעת השתיה?
ההמלצה היא לשתות תמ"ל בתוספת מים בטמפרטורת החדר ולהכין את תרכובת המזון בסמוך למועד ההאכלה. בימים חמים מאד ולתינוק בגיל חצי שנה ומעלה, ניתן לקרר מעט את הבקבוק עם הפורמולה על ידי השארתה במקרר למשך מספר דקות. בגלל החום הגבוה, יש לשים לב ולהימנע מהשארת פורמולה מוכנה לזמן ממושך מחוץ למקרר. ניתן לאחסן את התמ"ל המוכן שהתינוק לא שתה או סיים בבקבוק אטום למשך זמן מרבי של 24 שעות במקרר. אין לחמם את התמ"ל שוב לאחר שהתקרר.
• מה קורה אם הילד מבקש לשתות תמ"ל בלילה?
יקיצות ליליות ובכי אינם נובעים דווקא מרעב או צמא, זאת למרות שאנו נוטים לפרש את הבכי וההתעוררות כרצון לאכול או לשתות. פעוטות מתעוררים משנתם מסיבות פשוטות כמו טיטול רטוב, צורך במגע וחום אמהי, בקיעת שניים, "בדיקת נוכחות" של ההורים, אך גם מצבי חולי כמו מחלות חום, כאבי בטן, דלקת אזניים וכדומה.
במידה ונראה שהילד אינו נרגע והוא מעל לגיל חצי שנה, עדיף להציע לו בלילה בקבוק עם מים ולא עם תמ"ל, על מנת לא להרגילו לאכילה בשעות הלילה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות